Gå til sidens hovedinnhold

Team Tæl-løpet: – Jeg håper folk vil springe med oss

Artikkelen er over 3 år gammel

Gjengen bak Team Tæl oppfordrer folk til å hive seg med på løp på Leknes 5. mai.

I disse dager er årets Team Tæl-deltakere i full gang med opptrening til Lofoten Triathlon som går av stabelen i august.

Under Lofoten Triathlon skal løpere først svømme i en kilometer, sykle i 50 kilometer, før det hele avsluttes med en 12 kilometer lang løpetur.

For å lære seg å kjenne sitt eget tempo ønsker de at flere hiver seg med på løpetur.

– I et slikt løp er det alltid noen som er sprekere og som går hardt ut fra start. Det er viktig for oss å få med flere slik at deltakerne våre kan lære seg å løpe i eget tempo og porsjonere ut kreftene sine, slik at de holder hele løpet, forklarer trener og mentor, Paul Klausen fra Stamina Svolvær, som skyter inn at et løp kan bli avgjort i løpet av de første minuttene hvis man ikke finner sitt tempo.

Les også

Ramona tilbake på sykkelen etter flere år: – Jeg følte vi var lam som ble sluppet ut for første gang!

Frister med premier

Løpet går fram og tilbake på Bolleveien på Leknes, en 2,5 kilometer lang grusvei i fine omgivelser. Løpet er totalt 10 kilometer langt. Ved fem kilometer vil det være en drikkestasjon. Klausen har ikke forventninger til Team Tæl-deltakerne når det kommer til tid.

– Jeg er ikke opptatt av hvilken tid de gjennomfører til. Det viktigste er at de fullfører løpet joggende, da viser de at de har klart å springe i sitt tempo og ikke slitt seg ut i første del av løpet, sier Klausen.

Klausen kan friste med utlodding av flotte premier til de som hiver seg med på løpet, og gjennomfører.

– Men hva premiene blir holder jeg tett til brystet fram til trekningen, sier han lurt.

– Jeg håper folk vil bli med og springe med oss.

Les også: Grete (39) vil bli like sprek som bestemor (85): - Sofaen skal få seg en pause

Tror på gjennomføring

Team tæl er et lag som er satt sammen med folk fra hele regionen. Enten har de blitt nominert eller nominert seg selv til å ta en stor utfordring. Gjennom åtte måneder vil de få veiledning og opptrening gjennom Stamina for å skulle klare å gjennomføre en triatlon.

– Deltakerne våre er gjerne folk som har hatt sofaen som beste venn de siste årene. Når vi startet visste alle at dette kom til å bli hardt. Med det de har vist og prestert til nå, så tror jeg det er fullt mulig å gjennomføre en triatlon, mener Klausen.

Les også:

Bildeserie

Team Tæl på sykkeltilvenning

Kommentarer til denne saken