Gå til sidens hovedinnhold

Har søkt om å arrangere NM: – Dette kan gi store ringvirkninger

Artikkelen er over 2 år gammel

Lofoten Trialthonklubb har i samarbeid med The Arctic Triple søkt om å arrangere norgesmesterskap i triatlon i 2019.

Hvis Lofoten får NM vil The Arctic Triple Lofoten Triathlon få NM-status. I tillegg vil arrangementet utvides med flere andre løp og aktiviteter.

– Da kan vi spe på med flere konkurranser, blant annet med mer sprintdistanse både med junior-, ungdom- og seniordistanser, forteller Frank Hagen i Arctic Triple og legger til at de ser på flere alternative traseer for swimrun som er fine og publikumsvennlige.

Swimrun går ut på at man løper og svømmer en gitt trasè. I denne konkurransen er det ikke lov å legge fra seg utstyr man har brukt. Man må komme i mål med det utstyret man startet med. Det eneste som er påkrevd er våtdrakt.

Lofoten Triatlonklubb ønsker seg NM-arrangementet av en enkel grunn.

– Vi er en sterkt voksende klubb, og jeg tror at vi er en av de klubben i Norge som er størst på seniorsida. Det er naturlig for oss, som opplever et sånt engasjement å søke om et slik arrangement og vise fram sporten for flere. Samtidig som vi kan få flere deltakere hit for å vise dem arrangementet og den flotte plassen vi bor på, sier Ronnie Maas Pedersen, leder i Lofoten Triathlonklubb.

Erling (19) ble fraktet til sykehus etter et illebefinnende lørdag: – Jeg har det etter forholdene bra

Satse på ungdom

Ved å arrangere et NM kan klubben også få opp satsingen på ungdomssiden i klubben.

– Et NM gir oss en gylden mulighet til å satse på ungdom. På den olympiske distansen i Lofoten Triathlon må man være 16 år gammel for å delta. I et NM kan man konkurrere fra man er 13 år gammel. Det kan gjøre at vi får en egen ungdomsgruppe i klubben.

– Vi har hatt barnetriatlon for barn mellom tre og 12 år i to år nå. Det er kanskje noen der som er klar for å ta steget videre, skyter Kristian Nashoug i The Arctic Triple inn.

De mener det er flere positive aspekter med å få et norgesmesterskap til Lofoten.

– Å få NM vil være positivt på mange måter. Det er fantastisk reklame for Lofoten, og vi får vist fram Lofoten. Dette kan gi store ringvirkninger langt ut over reiseliv og næringsliv, tror Nashoug.

For triatlonklubben vil det å være arrangørklubb gi mer blest til en klubb som er i stadig vekst, skal vi tro Pedersen.

– For oss er det viktig å få fram at dette skal være et lavterskeltilbud der det er plass til alle.

Les også: Tarjei (19) ødela kneet i håndballkamp: - Jeg har det etter forholdene bra

– Spennende

Norges Triathlonforbund opplyser om at det i fjor var totalt 600 deltakere i NM-konkurransene i fjor.

Arrangementsansvarlig i forbundet, Frank Pedersen sier det er spennende med en søknad fra Nord-Norge.

– Vi har aldri hatt et NM i Nord-Norge. Vi har hatt noen kvalifiseringsrunder til utenlandske løp, men ikke et NM. Sånn sett er søknaden fra Lofoten Triathlonklubb positiv for oss. Det er spennende, sier Frank Pedersen og viser til at endelig avgjørelse om hvem av de åtte klubbene som har søkt om NM kommer i begynnelsen av desember.

Kommentarer til denne saken