Allan hostet blod – håper likevel på grønt lys i Lofoten

The Arctic Triple, Lofoten Triatlon.

The Arctic Triple, Lofoten Triatlon. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det ble dramatisk for Allan Hovda under forrige helgs Norseman. Nå håper en av Norges fremste triatleter på grønt lys til Lofoten Triathlon.

DEL

Haugesundingen Allan Hovda har vunnet de to siste utgavene av ekstremkonkurransen Norseman. Konkurransen er av mange regnet som verdens hardeste triatlon. Hovda vant også testutgaven av Lofoten Triathlon i fjor, noe han beskrev som en enda tøffere affære enn Norseman. Siden den gang har han også inntatt en slags rådgivende rolle for arrangementet.

Under årets utgave av Norseman gikk det i midlertid fryktelig galt. Etter en god start, hvor Hovda lå an til å kunne ta sin tredje strake seier halvveis, ble det dramatisk på den avsluttende løpedelen. En stadig mer tungpustet Hovda begynte å hoste opp blod og måtte bryte løpet.

En noe skuffet Hovda kan heldigvis konstatere at tilstanden ikke er så alvorlig som først fryktet.

– De mest alvorlige diagnosene er utelukket, og sannsynligvis var det en kombinasjon av flere uheldige faktorer som utløste de blodige oppstøtene, forteller Hovda.

Likevel står deltakelsen i Lofoten Triathlon i fare, men en offensiv Hovda er innstilt på å stille til start.

– Jeg skal på noen videre undersøkelser og håper legen gir meg klarsignal, men jeg er innstilt på å delta i Lofoten. Jeg er veldig ivrig på å prestere, og tar uansett turen oppover sammen med familien. Det gleder vi oss veldig til, slår Hovda fast.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags