Tråkker på for Triatlon

Aktiv: Ragnhild Gjertsen Paulsen sykler til og fra jobb hver dag. I 2016 stiller hun på startstreken under den olympiske distansen av Lofoten Triathlon. Innfelt sammen med Allan Hovda under testløpet i august.Begge foto: Kristian Rothli

Aktiv: Ragnhild Gjertsen Paulsen sykler til og fra jobb hver dag. I 2016 stiller hun på startstreken under den olympiske distansen av Lofoten Triathlon. Innfelt sammen med Allan Hovda under testløpet i august.Begge foto: Kristian Rothli

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Under testløpet av Lofoten Triathlon var Ragnhild Gjertsen Paulsen frokostkokk for deltakerne. I 2016 stiller hun selv på startstreken.

DEL

– Jeg har syslet med tanken om å gjøre et triatlon i mange år. For noen år siden fant jeg og den ene sønnen min ut at vi skulle gjøre noe artig og ekstremt sammen. Vi prøvde å melde oss på Oslo Triathlon, men det var fulltegnet, forteller Gjertsen Paulsen.

Sjarmerte dem i senk

Da testløpet av Lofoten Triathlon gikk av stabelen siste helga i august var hun frokostkokk for deltakerne på Thon hotell.

– Det var en veldig fin og sammensveiset gjeng. Miljøet for ekstremutgaven av triatlon er ikke så veldig stort i Norge, og en av deltakerne sa at de er en eneste stor familie. Det var morsomt å møte dem. Jeg er glad i alle mennesker, enten det er «Jørgen Hattemaker» eller «Kong Salomon», sier hun.

Ifølge prosjektleder for The Arctic Triple, Maria Terese Karlsen, sjarmerte du dem i senk?

– Hehe, det vet jeg nå ikke, men jeg liker mennesker og synes det er trivelig å prate med folk, smiler Gjertsen Paulsen.

– Jeg er litt sta

Spesielt god kontakt fikk hun med Allan Hovda, som har vunnet de to siste Norseman Xtreme Triathlon. Hovda vant også testløpet av Lofoten Triathlon suverent.

– Han er en veldig trivelig kar som virket veldig jordnær. At han har vunnet Norseman to år på rad sier sitt. Det er bare å ta av seg hatten, sier Gjertsen Paulsen.

Nå skal hun selv legge seg i hardtrening for å bli klar til den første offisielle utgaven av Lofoten Triathlon som går av stabelen i uke 33 i 2016.

– Jeg har bestandig hatt lyst til å prøve meg. Jeg skal melde meg på og delta, men jeg er veldig bevisst på at det ikke er sikkert jeg klarer å fullføre på den avsatte tiden. Men jeg er litt sta, så jeg bruker som regel å gjennomføre, smiler hun.

Skryter av arrangørene

Det er den olympiske distansen Gjertsen Paulsen har sett seg ut. Den består av 1 kilometer svømming, 50 kilometer sykling og 12 kilometer løping.

– Jeg har en kusine i Danmark som deltar på ironman-konkurranser. Hun har fortalt meg at det vanskeligste er å gå fra sykkelsetet til løping. Jeg sykler til og fra jobb hver dag, og så bruker jeg å løpe på tredemøllen hjemme for å venne meg til overgangen. Man blir stiv av å sitte på sykkelen, så det kan bli tungt å gå rett over til løping, sier Gjertsen Paulsen, som også fyller dagene med fjellturer og styrketrening.

Hvorfor frister dette?

– Jeg drev med friidrett da jeg var ung. Jeg er veldig glad i å svømme, og synes det er fint å sykle. Jeg er også glad i å være ute i naturen, og den kombinasjonen appellerer til meg. Hvis jeg klarer å gjennomføre et triatlon vil det være en seier for meg selv.

Selv er hun full av lovord om arrangørene.

– All ære til XXLofoten. Jeg håper lokalbefolkninga stiller seg bak dette. Vi bor i paradis, og vi trenger slike tiltak.

Allan Hovda returnerer

Allan Hovda kommer tilbake til Lofoten i august 2016 for å delta på den første offisielle utgaven av Lofoten Triathlon.

– Naturen i Lofoten er helt fantastisk, og det å få muligheten til å utøve idretten jeg elsker i en så vill og vakker natur er et stort privilegium. I tillegg ble vi veldig godt mottatt av de varme, interesserte og snakkesalige lofotværingene, sier Hovda.

Atleten har tidligere uttalt at han tror Lofoten Triathlon kan bli verdens råeste triatlon. Han gleder seg til å stille på startstreken med langt flere enn de få testløperne som deltok i august.

– Det kommer til å kreve mye av arrangørene, de frivillige og de lokale, men du verden for en fest det kommer til å bli!

Og at det kan bli verdens råeste triatlon holder Hovda fast ved.

– Det er veldig mange spesielle og flotte triatlonkonkurranser i verden, men veldig få – om noen – har en natur som kan matche Lofoten. Den er unik og godt egnet for å arrangere en fulldistansetriatlon hvor naturopplevelsen har førsteprioritet. Det kreves også mennesker som er lidenskapelig opptatt av å lage verdens råeste triatlon, og frivillige som bidrar til at det kan skje. Maria Terese Karlsen og Frank Hagen i XXLofoten har det rette pågangsmotet og gutsen som kreves, og de frivillige og lokale som hjalp oss i testløpet var en utrolig flott gjeng, skryter Hovda.

– Blir et høydepunkt

Han synes det er morsomt at Ragnhild Gjertsen Paulsen viser interesse for å delta til neste år.

– Jeg fikk god kontakt med henne, og hun sjarmerte oss virkelig. Veien til en manns hjerte går gjennom magen. Jeg ser på omelett som min spesialitet, men Ragnhilds omelett er i en annen liga. I tillegg var hun veldig hyggelig og stilte opp som barnepasser under frokosten slik at både jeg og Jenny (kona, journ.anm.) fikk spist samtidig. At hun har lyst og mot nok til å prøve å bli med på et triatlon gjør min «misjoneringsjobb» mye enklere.

Testløpet i august ga Hovda mersmak, og han gleder seg til å delta til neste år.

– Lofoten Triathlon kommer utvilsomt til å bli et av høydepunktene i 2016, og jeg gleder meg veldig mye til å dra tilbake, avrunder triatleten.

"Naturen i Lofoten er helt fantastisk, og det å få muligheten til å utøve idretten jeg elsker i en så vill og vakker natur er et stort privilegium

Allan hovda

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags