Hendelsen skjedde da Fismen deltok på et terrengløp i Nord-Italia lørdag kveld. 43-åringen var opprinnelig fra Bergen, men bodde i Tromsø og jobbet på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN).

– Det var med stor sorg vi mottok budskapet om at Silje Fismen omkom i en ulykke i Italia 27. juli i år. Våre tanker går til hennes familie, skriver UNN på sine nettsider.

Fismen vant kvinneklassen årets utgave av Lofoten Ultratrail i juni. Hun deltok også i 2018, men måtte bryte.

Les også: Ydmyk vinner av 100 miles for kvinner: – Det selskapet her kommer jeg aldri til å slå igjen

Rammet av kraftig uvær

Den tragiske ulykken skjedde klokken 19.51 lørdag kveld. Fismen deltok i det 121 kilometer lange Südtirol Ultra Skyrace, som starter og slutter i Bolzano i den autonome provinsen Syd-Tirol i Nord-Italia.

Om lag to tredjedeler ut i løpet ble deltakerne rammet av kraftig uvær. Ved fjellvannet Kratzberger See på over 2100 høydemeter, ble Fismen truffet av et lynnedslag. To andre deltakerne ble vitne til hendelsen, men det var ikke mobildekning i området.

De måtte derfor løpe i 30 minutter for å få tak i hjelp. Fismen ble deretter hentet med helikopter og fløyet til sykehuset i Bolzano, der hun ble erklært omkommet.

– Dyktig kollega og god venn

Fismen har jobbet på UNN siden hun startet som lege i spesialisering på avdeling for klinisk patolog i 2003. Hun ble overlege ved samme avdeling i 2011. Hun har forsket ved siden av arbeidet på klinikken, og omtales som en ettertraktet foreleser.

– Silje har i hele sitt virke hos oss utmerket seg som en svært dyktig patolog. Hennes hovedfelt var hudpatologi, men hun hadde også solid kompetanse på mange andre områder, skriver UNN.

I tillegg til å være faglig svært dyktig, beskrives Fismen som et utpreget friluftsmenneske som formidlet sine opplevelser med stor og smittende entusiasme.