Gøran Rasmussen Åland fra Vestvågøy var en av 21 som fredag klokken 12.00 sto på startstreken da Lofoten Ultra Trail startet i Kirkefjorden i Moskenes. De tok da fatt på den 100 miles (16 mil) lange turen til Svolvær.

-Fryktelig surt å måtte bryte

For Gøran var 100 miles-løpet årets treningsmål, men etter vel ti mil så var det slutt.
-Jeg hadde passert Haukland da jeg kjente smerter i det ene kneet. Jeg har tidligere vært kneskade, men dette var en annen type skade. Jeg bet tennene sammen, men det ble bare verre og verre. Da jeg skulle inn på gammelveien ved Uttakleiv klarte jeg ikke lenger å løpe. Jeg hadde ikke noe valg, jeg måtte bryte, sier Gøran til Lofotposten lørdag morgen.

-Det var fryktelig surt å måtte bryte. Dette var målet mitt i år, og jeg lå godt an. Jeg lå på en fjerdeplass da jeg måtte gi meg. Nei, dette var surt, legger han til.

Les også: Her finner du alt fra Lofoten Ultra Trail

Fra sol til hagl og snø

Selv om det var surt å bryte så forteller han om en fantastisk opplevelse.
-Det var kjempeartig. Ute i løypa var det ganske mye folk som heiet oss fram og omgivelsene var fantastiske. Været var veldig skiftene fra sol til snø og hagl. På slutten ble jeg litt nedkjølt, men ellers fungerte kroppen, forteller hardhausen fra Lauvdalen i Vestvågøy.

Bildeserie

Bilder fra Lofoten Ultra-trail 2016

Han var mentalt forberedt på at dette ville bli et blodslit.
-Jeg viste det ville bli tungt, men det var litt tyngre enn jeg regnet med. Noen plasser var det vanskelig å finne stiene og i tillegg hadde jeg en GPS som ikke var helt med på notene. Mentalt slet det litt på, sier Gøran som ikke angrer på deltakelsen.
-Jeg er veldig stolt over å ha løpt over ti mil. Det er to og en halv maraton. Dette var en flott opplevelse. Hva som blir neste mål vet jeg ikke. Nå skal jeg restituere meg og pleie skaden, sier Gøran som er imponert over innsatsen til Hallvard Schjølberg som leder.
-Jeg løp sammen med han en stund. Det han gjør er imponerende. Hallvard er en maskin, avslutter Gøran Rasmussen Åland. Arrangørene opplyser at også Johan Holmgren, Audun Rasmussen, Petter Erlbeck, Jostein B. Hernes, Geir Haslien, Anne Britt Bringedal og Lise Grønskår har brutt.

   Lofoten Ultra-Trail er i gang - her kan du følge løperne!