Hallvard Schjølberg fra Ørsnes gjorde et rått løp, da han vant tidenes første utgave Lofoten Ultra-trail , som er et av løpene i The Arctic Triple.
- Det er sjelden jeg er så glad for å se Svolvær som jeg var i dag, spøker en glad og sliten Hallvard Schjølberg etter en 166 km lang løpetur gjennom Lofoten. Asfalt, grus, myr, berg, sne, ja alle tenkelige underlag som man finner i Lofotens natur, måtte Hallvard forsere på turen.

Hallvard startet sammen med 18 andre fra i Kjerkfjorden på Moskenesøy fredag formiddag kl. 1200. Total 5 damer og 14 menn.  Han forserte flere fjell, og totalt 5000 høydemeter. Lørdag klokken 1325 passerte han målstreken i Svolvær.

- Akkurat nå er jeg mest glad for å ha kommet i mål, smiler han etter at legesjekken er unnagjort..

- Kan du beskrive noe av løpet?

- Vi var en liten gruppe som sprang sammen i starten. Det gikk nokså rolig, men så etter hvert ble vi spredd. Da vi kom til sjekkpunktet på Napp lå jeg på andre plass. Jeg skiftet klær raskt, og sprang så videre. Da så jeg ikke noe til han som ledet, så jeg satte opp farten. Jeg fikk et forsprang. Men da det var 30 km igjen så gikk jeg på en skikkelig smell, og klarte ikke å springe. Selv om forsprang var stort, så var jeg ikke trygg før jeg fikk Svolvær i syne.

Bildeserie

Bilder fra Lofoten Ultra-trail 2016

 

- Hvordan var det å få i seg mat underveis?

- Det fikk veldig bra. På hvert kontrollpunkt hadde de boller fra Kringla, og de gjorde susen, sier han.

- Frister dette til gjentakelse?

- Ikke akkurat nå. Men når det går noen dager så kommer nok løpelysten tilbake. Nå håper jeg det blir mye blest rundt løpet, slik at flere melder seg på neste gang, smiler han.

Så kan det jo til slutt nevnes at i det øyeblikket som seiersintervjuet ble gjort så hadde andremann fortsatt over to timer med løping igjen til mål. Så hvor stor seiersmargingen blir er enda uvist.

Lofoten Ultra-Trail er i gang - her kan du følge løperne! 

-Fryktelig surt å måtte bryte