Den spennende innspurten følger du på racertracker. hvor du følge løpernes vei mot mål steg for steg.

Oppdateringer fra natt til fredag, og frem til lørdag ettermiddag:

Oppdatert 18.32: Joanna Sakrzewski fra Polen var i tet på 50-miles ved passering Kleppstad.Frode Lein ligger fortsatt best an av herreløperne på 50-miles. Han har passert 61 kilometer på Kleppstad, og er på vei mot det siste sjekkpunktet i Kongsmarka. Nærmest følger Gjermund Sørstad, som på Kleppstad var 17,5 minutter bak Lein.

Oppdatert 18.29: Alle 100-miles løperne som fortsatt er ute i løypa, har nå passert sjekkpunkt 8, Moland (134 km).

Oppdatert 18.22: Rolf Einar Jensen har vunnet 24-kilometeren, noen minutter bak fulgte Jens-Olaf Lingaas. Nummer tre i mål, og vinner av kvinneklassen er Yngvild Kaspersen.

Les også: Heiet fram av vikinger

Les også: Vant Lofoten Ultra-Trail: - Det er sjelden jeg er så glad for å se Svolvær som jeg var i dag

Les også: -Fryktelig surt å måtte bryte Lofoten Ultra Trail

Oppdatering kl 13.50: De som løper 50 miles startet fra vikingemuseet på Borg klokken 0900. Her leder Frode Lein som nå er i Lauvdalen.

Oppdatering kl 1340: Hallvard har løpt i 25 timer og 36 minutter og 20 sekunder. Det er er intet mindre enn imponerende.

Oppdatering kl 1333: Hallvard Schjøllberg fra Kabelvåg er i mål er er historiens første vinner av 100 miles løp i Lofoten.

Oppdatering kl 13.15: Hallvard Schjølberg er inne på sjarmøretappen inne i Svolvær og har bare noen meter igjen til mål. Det går mot suveren seier. Bjørn Andre Bolsøy som ligger på andreplass er på tur inn Olderfjorden.

Oppdatering kl 12.25: Hallvard Schjølberg er nå på tur over Tjeldbergtinden og begynner å nærme seg mål. Fra Valberg rapporteres det at to av løperne navigerte feil og var på tur til Hellosan. Nå er de på rett vei.

Oppdatering kl. 10.00: Hallvard Schjølberg har en suveren ledelse og er nå i gang med Småtindene. Han har nå vært ute i vel 20 timer.

Oppdatering kl. 07.30: Lederen Hallvard Schjølberg legger ut fra Kleppstad etter ti minutter på sjekkpunkt ni. 144 kilometer er unnagjort, 22 kilometer gjenstår. - Jeg ble litt stiv i møtet med asfalt, så nå ser jeg fram til å komme ut i marka igjen, uttalte Schjøllberg til Lofotposten på Kleppstad.

Oppdatering kl. 07.13: Hallvard Schjølberg har passert sjekkpunkt åtte på Moland, Valbergveien. Han har med det lagt bak seg 134 kilometer, og løper nå videre i retning Gimsøy. Han har fortsatt en solid ledelse på de to nærmeste konkurrentene.

Oppdatering kl. 05.22: Anne Britt Bringedal og Lise Grønskar har brutt løpet på sjekkpunkt fire, Napp. Alle løperne som fortsatt er ute i løypa har nå passert sjekkpunkt fem, Uttakleiv (77 km).

Oppdatering kl. 05.11: Staffan Bengtsson har kommet til sjekkpunkt sju i Torvdalshalsen som andre løper. Bjørn-Andre Bolsøy følger ikke langt bak. Hallvard Schjøllberg befinner seg nå ved Heloshalsen, midt mellom sjekkpunkt sju Torvdalshalsen, og sjekkpunkt åtte på Moland.

Oppdatering kl. 03.52: Gøran Rasmussen Åland melder på Facebook at hans tur stopper på Unstad. Knetrøbbel gjør at han må gi seg på 103 kilometer. Rasmussen Åland beskriver turen som fantastisk, og takker publikum for mange fine ord på veien.

Oppdatering kl. 03.23: I følge The Arctic Triple sin GPS-tracking, leder Hallvard Schjøllberg fra Kabelvåg Lofoten Ultra Trail. Han befinner seg nå som første løper på sjekkpunkt nummer sju i Torvdalshalsen.

Nærmest Schjølberg følger Staffan Bengtsson, Bjørn-Andre Bolsøy og Gøran Rasmussen Åland.

Fire løpere brøt løpet på sjekkpunkt fire ved Napp, 56 kilometer, får Lofotposten bekreftet av arrangøren.

Det var Petter Erlbeck, Jostein Børve Hernes, Audun Inge Rasmussen og Johan Holmgren.

På racetracker kan du følge løperne steg for steg

Bildeserie

Lofoten Ultra-trail

Lofoten Ultra-Trail er den første av tre konkurranser i The Arctic Triple. Løpskonkurransen har tre ulike distanser.

  • Fra Kirkefjorden starter løperne i 100 miles-løpet som går opp og ned og snirkler seg helt fram til Svolvær. Starten går kl 12.00
  • Fra Lofotr vikingmuseum starter de som skal løpe den halve distansen 09.00 lørdag
  • Fra Barstrand starter de som skal løpe 24 kilometer klokka 16.00 lørdag
  • Premieutdelingen er fra 10.00 - 11.30 på Svolvær torg

Les mer her: Ultra-Trail – for de råeste av de råe!

Mange aktivteter

Lag og foreninger, bedrifter og frivillige har engasjert seg og bemanner flere servicepunkter langs løypa. Her vil det være aktiviteter og muligheter for en kaffe og matbit også for publikum.

- Det skal grilles kvalkjøtt på Kleppstad og kanskje på Napp og i Valberg blir det vafler, forteller løpsleder Maria Terese Karlsen i The Arctic Triple.

Spekteret i hva som skal skje er stort; fra bueskytende vikinger i Torvdalshalsen, til utsalg av husflidsprodukter i Nusfjord til brassbandtoner fra toppen av Gimsøybrua.

Les magasinet "Klar ferdig RÅ!" her.

Følg løperne direkte

Nøyaktig når løperne vil passere de ulike punktene er naturlig nok usikkert. Mange faktorer spiller inn.

- Sikkerstikkene for dem som vil ha med seg dette er for eksempel starten på 24 kilometeren på Barstrand lørdag ettermiddag. 50-milesløperne løper forbi Torvdalshalsen lørdag formiddag, forteller Karlsen.

Hun oppfordrer interesserte til å følge løperne på racetracker og gå ut og møte dem når de kommer forbi.

Her på racetracker kan du følge løperne steg for steg

Skal vi tro Karlsen, er det ingen grunn til å tenke i de baner at "løperne sikkert vil ha fred underveis":

- De kommer til å bli veldig glade for å bli heiet på, så ikke vær beskjedne. Bare rop og hei dem fram! ivrer hun.

Søndag formiddag blir det premieutdeling på torget i Svolvær.

Karlsen legger til at de som er interesserte er hjertelig velkomne til briefene som holdes for løperne på Scandic i Svolvær torsdag og fredag kveld.

Servicepunktene:

1. Selfjord – Avisa Lofoten

2. Fredvang Grendehus – Grendelaget

3. Nusfjord – Flakstad Husflidlag

4. Napp Skole – Grendelaget

5. Uttakleiv – De reddende engler

6. Unstad – Lofoten Ekstremsportklubb

7. Torvdalshalsen – Lofoten Vikinglag

8. Moland i Valberg – Grendelaget

9. Straumanstua – U.L Dønning og Lofotposten

10 Kongsmarka – Svolvær IL og Knausen