Gå til sidens hovedinnhold

Stilte mannsterke

Politisk streik i Lofoten

Artikkelen er over 6 år gammel

Alle ansatte på Ballstad skole stilte onsdag på politisk streik for å forsvare arbeidsmiljølover.

Alle ansatte i skolen og skolefritidsordningen i Ballstad møtte opp på streikekafeen Sans og Samling på Leknes onsdag klokka 14.
Fagbevegelsen organiserte en markering på Sans og Samling på Leknes, og i Svolvær arrangerte Fagbevegelsen markering på Torget i Svolvær. Det ble for øvrig arrangert markeringer over hele landet.
– Barna måtte gå hjem litt tidligere enn normalt, sier Bente Nordly, Yvonne Engen og Vibeke Strømnes, som jobber på skolen som avsluttet undervisningen 14.30, og SFO 16.30.
– Vi er her i dag for støtte opp om streiken og vise solidaritet, sier de tre.

Politisk streik

Onsdag arrangerte landets arbeidsgiverorganisasjoner LO, Unio og YS en politisk streik som en reaksjon på regjeringens forslag til endringer i arbeidsmiljøloven.
De det ble vist misnøye til er forslagene om blant annet endringer i midlertidige stillinger, at grensene for pålagt overtid skal øke fra, større press for søndagsarbeid og at kollektiv søksmålsrett forsvinner.

Appell i Svolvær

I Svolvær møtte det fram rundt 60 fagorganiserte på Svolvær torg onsdag kl. 15.00, der hovedtillitsvalgt Margrethe Arnesen i Norsk Sykepleierforbund i Vågan holdt appell. Både skoler, barnehager, politiet, flyplassen, og en del private bedrifter deltok i Vågan i LO sin landsomfattende markeringsstreik mot en liberalisering av Arbeidsmiljøloven.
– Dette er et angrep på norsk arbeidsliv og arbeidstakernes rettigheter. Vi er redd lovendringen vil føre til svekkete arbeidstidsavtaler over hele landet over tid, sier hovedtillitsvalgt Lasse Nordby i Fagforbundet Vågan til Lofotposten.

Appell på Leknes

– Så mye folk som kom, helt fantastisk, åpner Ingunn Abrahamsen fra Utdanningsforbundet sin appell på kafeen Sans og Samling på Leknes.
Hon fortsetter foran et stappfullt lokale:
– Arbeidsmiljøloven skal være en vernelov om våre arbeidstakere. Nå er det opp til oss å verne om loven. Det er derfor vi streiker i dag!

Kommentarer til denne saken