Lofotmuseum på liste over "badass"-museer

Artikkelen er over 5 år gammel

New York Post anbefaler råtasser å besøke åtte museer i verden, ett av dem ligger i Lofoten.

DEL

Selv ukultiverte folk kan ha glede av å besøke et museum, slår New York Post fast.

- Hvis du tror museer kun er glorifisert oppbevaring av vaser fra Tang dynastiet fra det 9. århundret og enorme Amish-tepper, må du tro om igjen, skriver journalisten som har plukket ut åtte museer som han tror vil falle i smak hos åtte kateorier av "badasses", som kan oversettes til "råtasser":

Bikers bør besøke Harley Davidson-museet i Milwaukee, og rockere finner sine guder på Rock n' Roll Hall of Fame i Cleveland. Listen fortsetter slik:

Ninjamuseum i Japan

Piratmuseum i Florida

Zombie i Pennsylvania

Vikingmuseum på Borg

Korsfarermuseum i Frankrike

Supersoldat- og spesialstyrkemuseum i North Carolina

Les artikkelen "The world's 8 best museums for badasses" i New York Post her.

- Tøft at Lofotr når opp

Markedssjef Hege Anita Eilertsen ved Lofotr vikingmuseum er begeistret over å komme inn på den relativt korte og eksklusive listen.

- Det finnes mange forskjellige lister over attraksjoner i verden, men det er tøft at Lofotr når opp på ei så kort liste med attraksjoner i USA og resten av verden. Jeg lo godt da jeg så hvilket selskap vi havnet i, sier Eilertsen.

Ikke et typisk museum

Hun bekrefter at det er fullt mulig å få en flott museumsopplevelse på Borg uten å bruke tid på å titte på ting som ligger i glassmonter.

- Gjenstandene er selvsagt en viktig del av den kunnskapen du kan få på Borg, men det viktigste er å komme inn i høvdinghuset, kjenne lukta av bål og tjære, ta på utskjæringene og få en viss følelse av vikingtida. Jeg tror ikke vi har flere "ukultiverte" gjester enn andre museer, men jeg tror ikke folk først og fremst ser på oss som et museum - men et sted de kan få opplevelser og samtidig lære noe om fortidas Lofoten, sier Eilertsen som er glad journalisten i New York Post presiserer at det ikke er stereotypien av den plyndrende vikingen museet er bygget rundt. 

"Ingen har vel levd opp til myten om at "blondiner har mer moro" i større grad enn vikingene, eller?" skriver journalisten og fortsetter med å beskrive at museet formidler vikingene som fiskere og oppdagelsesreisende, med lek og fester med torsk og mjød som ingredienser.

- Jeg kan godt tenke meg at å ro med vikingskipet og skyte med pil og bue er aktiviteter som vil appellere til "badasser", men aktivitetene passer like godt til små jenter med musefletter, presiserer Eilertsen.

Les også: Lever vikinglivet på vintertreff

Les også: Lofoten på toppliste over sykkelmål

Les også: – Det har tatt helt av! Slik gikk det da museet la ut stillingsannonse om høvedsmann på vikingskipet

Artikkeltags