"Baltic Sea Circle" kjører gjennom Lofoten

Eventyr: Boris Terwey og Arndt Gaube var med i vinterversjonen av Baltic Sea Circle 2018. De mente vintervært gjorde det enda mer til et eventyr.

Eventyr: Boris Terwey og Arndt Gaube var med i vinterversjonen av Baltic Sea Circle 2018. De mente vintervært gjorde det enda mer til et eventyr. Foto:

DEL

Deltakerne i billøpet «Baltic Sea Circle» skal også i år kjøre gjennom Lofoten. Det 16 dager lange rittet startet 15. juni i Hamburg i Tyskland. Billøpets vinterutgave besøkte Lofoten i februar.

Onsdag 19. juni skal lagene samles på Gimsøy, og flere av bilene har allerede kommet seg til Lofoten. Det er rundt 100 lag med i billøpet.

Under billøpet skal deltakerne gjennomføre forskjellige utfordringer. Vinneren av løpet kåres ut ifra hvem som har gjennomført flest utfordringer, ikke hvem som har kjørt raskest.

Lagene skal kjøre innom blant annet Sverige, Russland og Finland, i det 7500 kilometer lange løpet. Langene samler inn penger til veldedige organisasjoner på turen. Det er flere regler lagene må følge under løpet. Bilene må være over 20 år gamle, det er ikke lov å bruke teknologi som GPS og det er ikke lov å kjøre på motorveien.

Les også: Barnehagen har gått forbi Franks garasje utallige ganger. En dag slapp de endelig inn

Artikkeltags