Ekstremt fra lofotinger

Ivrig: Matias Carlsen er både foran og bak kamera  i Fatstone. Tv-utdannelse og erfaring fra tv-produksjon, kombinert med eventyrlyst passer godt i ekstremsportkanalen som er stiftet av Kjell Vagle fra Stamsund.

Ivrig: Matias Carlsen er både foran og bak kamera i Fatstone. Tv-utdannelse og erfaring fra tv-produksjon, kombinert med eventyrlyst passer godt i ekstremsportkanalen som er stiftet av Kjell Vagle fra Stamsund.

Artikkelen er over 5 år gammel

Ekstremsportkanalen Fatstone tv gir skjermtid for aktiviteter som får lite oppmerksomhet sammenlignet med fotball og håndball. Matias Nordahl Carlsen fra Steine reiste hjem fra Libanon for å bidra i nysatsninga.

DEL

Lofotingene Kjell Vagle og Even Carlsen står bak tv-kanalen Fatstone.tv som har ekstremsport innhold. Vagle tok i si tid initiativ til snowboardeventet The Arctic Challenge og har gjennom si karriere sett at de små idrettene sliter med å komme på tv. Det har han gjort noe med, og med på laget har han nå fått en eventyrer med både utdanning og erfaring som en altmulig-tv-mann.

Eventyrer på tv

Matias Nordahl Carlsen og en kamerat lagde i 2008 en tv-serie av eventyret de opplevde da de haika uten penger fra Nordkapp til Cape Town. Serien ble sendt på TV2.


– Jeg jobba som frilanser i Libanon og hadde bodd der i fire år, da jeg reiste hjem for å jobbe med Fatstone tv i februar, forteller Carlsen som i februar ble redaktør for kanalen.


– Det ble et stort positivt løft for kanalen med Matias' inntreden, sier Kjell Vagle til Lofotposten.
Med seg har Carlsen tromsøkvinnen Ann-Mari Albertsen som tar seg av den daglige drifta.

Carlsen løser oppgaver både foran og bak kamera, lys, lyd og redigering og etterbehandling av innsendt materiale. Han lager nye programmer annenhver uke, der han treffer aktører, viser filmer og sprer engasjement for de ulike aktivitetene.
– De programmene jeg lager er ei slags forskning på hvordan vi kan lage tv på en rimelig måte, men som fortsatt er interessant for folk å se på, sier Carlsen.

Brukerskapt innhold

– Vi får mange filmer fra folk som driver med ulike ekstremsportaktiviteter. Mange av dem er veldig flinke til å lage filmer, og de ønsker å vise fram hva de driver med. Vi er en kanal for dem, sier steinemannen.


- Mange av dem man ser på Fatstone tv er anerkjente innenfor sitt eget miljø, men ikke så kjente utenfor.  Jeg får truffet mange av heltene mine, sier han.


I oppstarten av kanalen var det mye stoff fra utlandet. Nå jobber kanalen aktivt med å knytte flere kontakter i Norge.
– Her har vi mange gode utøvere og ikke minst mye flott natur å vise fram. Folk liker å se bilder fra sitt eget nærområde, sier Carlsen.

Ekstremt på fiskefeltet

Begrepet ekstremsport er bredt. Hos Fatstone tv kan det bli enda breiere når de tar med kamera om bord i fiskebåten til investor Martin Solhaug. Fiskeren fra Fredvang gikk tidligere i år inn med en million kroner i selskapet og eier med det 10 prosent.

Les også:  Fisker satser en million på tv-kanal


– Vi skal prøve oss litt på eventyrsjangeren. Fiske er et ganske ekstremt yrke, og det håper vi å kunne få vist fram, sier Carlsen.
Solhaug gleder seg til å få kamera om bord i båten «Vibeke Cathrin».


– Seerne kan vente seg opptak fra dager med ekstremvær, ekstremfiske og ekstreme arbeidsforhold, men også dager med solskinn og akkurat passelig med fisk, lover han.


Han opplever interesse og nysgjerrighet når han forteller nye bekjentskaper at han er fisker.
– Mange synes det er et fascinerende yrke og det er det virkelig også. Når man er på vei i land i vestlig full storm på tredje dagen, ser jeg for meg at det kan bli fascinerende tv av det. Men for oss om bord er det bare fascinerende den første halve timen, sier Solhaug som håper å komme i gang med opptakene under det kommende vinterfisket.


– Det er viktig å få vist fram hva vi driver med. Det markedsfører Lofoten, men også ei stor næring som fiskeriene er, sier Solhaug.


Lofoten er arena for mange ulike typer ekstremsport. Kanskje er det ikke tilfeldig at det er nettopp lofotinger bak den nye tv-kanalen.
– Vi er i alle fall veldig lausslupne med å slenge ut videoer fra Lofoten. Er det noen der heime som har videoer, er det bare å sende til oss, oppfordrer redaktøren.
 

Fatstone fakta

Sender hos Canal Digital, Get, Altibox og som stream på egen nettside fatstone.tv
24 timers sending
100.000 seere pr. uke i høst. Opp fra ca. 40.000 seere pr. uke i vår. (Tall fra Fatstone tv)
Selskapet er stiftet av Kjell Vagle. Investorer er Kjell Vagle, Even Carlsen og Martin Solhaug

Artikkeltags