Gå til sidens hovedinnhold

– Aktivt år

Tett program på Figurteatret i 2015

Artikkelen er over 6 år gammel

2015 er et aktivt år for Figurteatret i Nordland. Blant annet kan man oppleve Snøhvit fra dvergenes synspunkt, en syngende hval og mye mer.

I løpet av året skal hele seks kompanier med deltakere fra blant annet USA, England, Australia, Kina, Nederland og Japan besøke teatret på turne, vise eller produsere nye forestillinger.
Det blir det totalt 2500 overnattingsdøgn ut av.
– Det er jo et veldig spennende program. Vi har samarbeid med fire nederlandske kompanier i år og i tillegg har vi et litt asiatisk tema blant annet med en forestilling om engelske sosietetsdamer som går seg bort i Himalaya, sier produsent Geir Ove Andersen.
 

Les også: Tempo på teatret

Variert

Allerede har Pickled Image vist forestillingen «Coulrophobia» med to desperate klovner i fokus som er produsert ved Figurteatret og sendt ut på turne i Nordland.
I mars har «Mannen og Hvalen» av den nederlandske musikeren Etienne Borgers premiere i Stamsund.
Det er en musikalsk forestilling for barn der sorgen og verdier av gode minner utforskes, heter det i programmet.
I april skal det britiske kompaniet Biri Girl til Stamsund for å forberede «The Pioneers» som tar for seg det som skal være en sann fortelling om tre husmødre som på 50-tallet dro på ekspedisjon til en fjelltopp i Himalaya.

Kommer tilbake

I april og mai skal igjen produksjoner av Ulrike Quade vises. Hun har stått bak stykker som «The Writer», «Radio Exit Live» og «The Painter», alle produsert i samarbeid med teatret i Stamsund.
I sin nye produksjon «Maniacs» tar hun for seg et fenomen der japanske menn foretrekker å leve sammen med silikondukker framfor levende kvinner. «Maniacs» har premiere i Stamsund i mai.
I juni skal den brasilianske danseren og dukkeføreren Duda Paiva jobbe på Figurteatret med å utvikle sin nye produksjon «Blind» der man ser på Snøhvit fra dvergenes synspunkt.
Forestillingen skal ha premiere i Frankrike i september.
Kompaniet Wakka Wakka kommer også tilbake til Stamsund. Denne gang for å jobbe fram sin nye forestilling «Made in China» som skal se på det ambivalente forholdet til Kina.
Forestillingen har premiere i desember og skal også spilles i New York i 2016, kan teatret fortelle videre.

Les også: Underfundig om makt og politikk
 

Mer på gang

Figurteatret er også involvert i et samarbeid med skotske Vision Mechanics, som sto bak den velkjente «Big Man» som besøkte Lofoten i fjor, om forestillingen «Drift». Dessuten samarbeider man med nederlandske Ruther Buiter om forestillingen «Table Manners».
Begge disse skal produseres andre steder i verden, men skal etter hvert vises i Nordland.

– Gode forbindelser

– Enda har vi ting på plakaten som ikke er lagt ut og som er i planlegging, sier Geir Ove Andersen.
Han mener det er en rekke høydepunkter på årets program.
– Vi har gjennom årene opprettet gode forbindelser med godt etablerte kompanier som Ulrike Quade og Wakka Wakka som har gjort enorme suksesser og har reist rundt i verden. Dette er vår fjerde co-produksjon med begge to og det er store produksjoner som har verden som lekegrind. I tillegg har vi Duda Paiva som er en stor skikkelse i Europa og som vi nå skal gjøre vår første produksjon med, sier produsent Geir Ove Andersen videre.

Les også: – De vil ta deg med på en reise inn i hjertets mørke av politikk, tyranni og mord

Kommentarer til denne saken