Kai har hatt ansvaret for kaffetorsken siden 2006 - drømmen om å dra inn en selv gikk i oppfyllelse i helga

KAFFETORSK: Endelig ble det kaffetorsk på Lofotposten og undertegnede fikk æren av å bløgge kaffetorsken på 35 kilo. Foto: Morten Kristiansen

KAFFETORSK: Endelig ble det kaffetorsk på Lofotposten og undertegnede fikk æren av å bløgge kaffetorsken på 35 kilo. Foto: Morten Kristiansen

Artikkelen er over 3 år gammel

I godt over 40 år har Lofotposten delt ut kaffe til alle som har fått en torsk over 30 kilo. Lørdag fikk også Lofotposten kaffetorsk.

DEL

Siden 2006 har jeg hatt ansvaret for kaffetorsken i Lofotposten. Jeg har delt ut flere tusen kilo kaffe og drømmen om å få en kaffetorsk selv har vært sterk.

Siden 2006 har jeg hatt minst en tur i året på havet med yrkesfiskere på jakt etter kaffetorsk. Jeg har vært med på linebåter, garnbåter og snurrevad. Alle uten hell, den største jeg har vært med å få har veid 29,5 kilo. Lørdag var jeg klar for ny kaffetorskjakt. Denne gang med garnbåten «Eggumsværing» fra Eggum. Dagen før hadde skipper Morten Kristiansen fått en på 31 kilo så håpet levde.

– Jeg håper du har tatt godt haill, sier mannskap Tor Petter Kristiansen i det jeg kommer om bord. Akkurat da svinner håpet litt.

Ute på feltet kommer det mye stor skrei inn over rekka, men ingen er i nærheten av kaffetorsk. Etter den første lenka på 25 garn er det fortsatt ingen kaffetorsk.

Gutta om bord er godt i gang med de neste 25 garnene og jeg blir satt i bløggingen.

Mens jeg står og baler med den store fisken kommer den beskjeden jeg har drømt om fra skipper Morten.

–Eg trur vi har kaffe utførr rekka!

– Den er min!, nærmest roper jeg i barnslig glede.

Da torsken kommer inn på dekk er det ingen tvil. Denne holder til kaffe.

– Den veier nok 35 kilo, tipper Bjørn Tore og det skal vise seg at han er en god tipper.

Jeg får selv æren av å bløgge den svære fisken og det er ingen lett jobb.

Det å få kniven igjennom den svære fisken er tungt, men det går.

–Du er bra fornøyd nå, kommer det fra skipperen og det har han lett rett i.

– Vi synes også det er stas med kaffetorsken og det er litt prestisje i dette, slår skipperen fast i det jeg etter mye strev får flyttet kaffetorsken over i blødebingen.

Les også: Carol satset hardt på kaffetorsk: - Det har jeg fått før og har skikkelig trua!

På land så stopper vekta på 35 kilo og nå er det offisielt. Lofotposten fikk kaffetorsk, eller fikk i hvert fall være med å få kaffetorsk. På tur hjem måtte jeg svinge innom kontoret og for første gang fikk også jeg smake kaffetorskkaffe. Og jeg fikk også bekreftet at haill er overvurdert.

Les også: Storebror Johannes (10) kunne ikke være dårligere enn lillebror

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken