Gå til sidens hovedinnhold

2500 følger Rita “På tur i Lofoten”

Rita har begynt å blogge på www.lofotenblogg.no

Artikkelen er over 3 år gammel

Rita fra Svolvær har lenge tenkt på å starte en blogg. I januar tok hun tastaturet fatt.

I 2012 startet Rita Elin Holst Facebookgruppa «På tur i Lofoten». I starten hadde læreren ved Kabelvåg Barneskole skarve 100 følgere. I dag er det rett under 2500 mennesker som er med i gruppa. Nå har hun videreført noe av innholdet til sin egen blogg.

– Jeg har grublet på å starte en blogg lenge. Jeg har masse bilder liggende som jeg ønsker å dele med andre, og et ønske om å promotere Lofoten. Så da tenkte jeg «hvorfor ikke?», ler Rita.

Mindre stress

bloggen beskriver hun og legger ut bilder fra turer fra både øst og vest i Lofoten, samt turtips og turideer.

– Også har jeg en side hvor jeg blogger om hverdagslige ting og tanker. Her om dagen la jeg for eksempel ut et lite sommerminne, og et dikt av Rolf Jacobsen, sier Rita.

Fascinasjonen for å gå fjellturer fikk Rita etter at en god venninne av henne dro henne med seg.

– I starten var det mest for trimmen sin del, men etter hvert oppdaget jeg en stor glede i det å gå på tur. Man holder seg i form, og i en stressende hverdag blir man roligere. Hver gang jeg når en ny fjelltopp og ser den flotte utsikten får jeg et kick, sier Rita, som anslår at det blir mellom 150–200 fjellturer av ulikt omgang i året.

 

Miljøbevisst

På bloggen prøver Rita å ha fokus på miljøet og naturen, et tema som opptar henne i stor grad.

– Der det har vært mange før deg, ligger det som regel en del søppel, sier Rita, som for eksempel på tur opp til Fløya i Svolvær har funnet alt fra tomme ølflasker til dopapir.

– Jeg synes det er viktig at man tar vare på naturen når man ferdes i den, og at man etterlater plasser ryddige etter seg. Det er dessverre flere som ikke tar hensyn til, sier Rita, og legger til at hun også er opptatt av å holde seg til stiene.

– Dette er viktig slik at naturen ikke blir så opptråkket. Det som for eksempel skjer på Reinebringen med ny sti er kjempebra. Ellers er det også mye bra arbeid som er gjort, men mye som også gjenstår. Lofoten er veldig fint, og da er det viktig at vi tar vare på det.

 

Gode tilbakemeldinger

Selv om hun kun har blogget i en drøy måned, kan Rita allerede konkludere med at hun trives i sin nye rolle som blogger. Tilbakemeldingene har heller ikke latt vente på seg.

– Det å dele erfaringer og gleden av å bruke fjellene og naturen med andre er det morsomste med å blogge. I tillegg har jeg fått masse respons etter at jeg startet den, sier Rita, og legger til;

– Jeg får meldinger både fra folk som har flyttet fra Lofoten, eller som ønsker å komme. Nylig var det ei jente fra USA som sa at hun ville komme hit. Det er jo kult at det går utenfor landegrensene også.

Kommentarer til denne saken