Tang-entusiastene fikk næringspris

PRISVINNERE: Angelita Eriksen (t.v.) og Tamara Singer i Lofoten Seaweed Company AS er årets vinnere av Nordland fylkes næringspris.

PRISVINNERE: Angelita Eriksen (t.v.) og Tamara Singer i Lofoten Seaweed Company AS er årets vinnere av Nordland fylkes næringspris. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lofoten Seaweed Company AS fikk Nordland Fylkes Næringspris.

DEL

Fire år etter at de første gang dro ut med kniv og våtdrakt, kunne Angelita Eriksen og Tamara Singer ta imot 30.000 kroner og et kunstverk fra fylkesråd for næring, Ingelin Noresjø.

– De har bidratt sterkt til et voksende marked nasjonalt for bruk av tang og tare i kostholdet. De høster bærekraftig i Nappstraumen, kutter tang og tare for hånd, tørker og foredler ressursen i lokaler på Napp. De to har en kjærlighet for ren mat og natur, og er blitt lagt merke til. Selskapet er leverandør av trøffeltang og sponsor til det norske kokkelaget som deltar i Bocuse d`Or, sa Noresjø da hun presenterte prisvinnerne.

– Heier på oss

I fjor ble de kåret til Årets Matambassadører under matfestivalen på Leknes.

– I begynnelsen ristet fiskerne på hodet da vi sto i fjæresteinene og skar tang. Nå heier de på oss. Vi har fått utrolig mye støtte, fra familie, lokalsamfunn, en fiskekjøper på Napp stiller lokaler til disposisjon, Flakstad kommune er en god medspiller. Det samme er Innovasjon Norge, sa Angelita Eriksen i takketalen.

Hun håper deres etablering kan være en inspirasjon.

– Kan vi bidra til at flere jenter starter egen bedrift vil det være en solid bonus. Selv er vi veldig heldige som kan jobbe med å høste mat fra havet, og gjøre det i Lofoten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken