Det ble klart da Høyre, Frp og Venstre la fram regjeringsplattformen søndag ettermiddag.

Lofoten, Vesterålen, Senja, Jan Mayen, iskanten, Skagerak og Mørefeltene holdes fri for oljevirksomhet frem til 2021.

Venstre bekrefter i en pressemelding at de har fått gjennomslag for at Lofoten, Vesterålen, Senja, Jan Mayen, iskanten, Skagerak og Mørefeltene holdes fri for oljevirksomhet i hele perioden.

– Dette er en seier for fiskerne, kommende generasjoner, miljø, klima og regionene som nå kan fortsette å utvikle et bærekraftig og fremtidsrettet næringsliv, sier leder i folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, Odd Arne Sandberg, i en pressemelding.

Nestleder i Nordland Natur og Ungdom, og leder i Vågan Natur og Ungdom, Kaja Nyland, sier det er en stor seier å ha sikret et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja de neste fire årene.

– Dette er blant de viktigste sakene til Natur og Ungdom, og for meg personlig var dette den første miljøsaken jeg ble skikkelig engasjert i. Å verne de fantastiske områdene for fiskere, folket, naturen, dyrene og fremtida er utrolig viktig. Dette er en viktig seier for å redusere klimagassutslippene. Vi er veldig glade, sier Nyland.

Nyland understreker at selv om LoVeSe er fredet frem til 2021 er ikke kampen over.

– Selv om vi har fått fire nye år håper jeg folk fortsetter å engasjere seg. Kampen er ikke over enda. Skal vi ha et oljefritt LoVeSe må vi stå på videre, sier hun.