Politiet ønsker tips etter tre innbrudd i Lofoten

Artikkelen er over 2 år gammel

I løpet av kort tid er det gjort innbrudd i tre fritidsboliger på Gimsøy. Politiet ønsker opplysninger om to kjøretøy i forbindelse med innbruddene.

DEL

Ifølge fungerende stasjonssjef ved Svolvær politistasjon, Terje Pedersen, har politiet grunn til å tro at alle innbruddene er gjennomført i løpet av helga som gikk.

– Det er snakk om feriehus som står tomme store deler av året. Foreløpig vet vi ikke om det kan dreie seg om flere enn tre hus, forklarer Pedersen.

Ifølge politiet er det på det rene at det ene innbruddet ble gjennomført søndag ettermiddag. Det skal være borttatt lett omsettelige verdier fra alle tre eiendommene.

– Det dreier seg om pynt, verktøy og andre gjenstander som er lett å selge på det åpne markedet. I ett av husene er det borttatt en sort 9,9 hestekrefters Mercury påhengsmotor. Den skal være ny. Hvis noen blir tilbydd noe slikt eller observerer at det selges er vi veldig interessert i opplysninger, oppfordrer Pedersen.

Er det gjort hærverk på eiendommene?

– Nei. Foruten at det er brutt opp kjellerdører er det ikke gjort mye hærverk, sier Pedersen.

Politiet har gjort undersøkelser ved eiendommene, og ønsker opplysninger om to kjøretøy som er observert i tidsrommet innbruddene skal ha skjedd.

– Hvis folk har gjort observasjoner av ukjente biler på Gimsøy ønsker vi tips. Vi er veldig interessert i en lys, gråhvit stasjonsvogn og en stor blå kassebil. Vi vet ikke om de kan settes i sammenheng med innbruddene, men vi har observasjoner på de to bilene som er interessante, sier Pedersen.

Vites det om kjøretøyene er av norsk eller utenlandsk opprinnelse?

– Nei, vi har ikke registreringsnummeret på bilene.

Har politiet noen mistenkte i sakene?

– Vi har noen spor å gå etter på alle åstedene, men per i dag har vi ingen konkrete mistenkte, sier Pedersen.

Pedersen oppfordrer feriehus-naboer om å melde fra om det observeres spor eller annen aktivitet utenfor hus hvor det normalt ikke befinner seg folk. Tips kan rettes til politiet på telefonnummer 02800.

Artikkeltags