Vertikalt rundt om i hele Nord-Norge

Klatresøstre: Caroline og Marlene Brinchmann med Svolværgeita, som de håper å bestige i løpet av sommer, i bakgrunn. Foto: Henning Johnsen

Klatresøstre: Caroline og Marlene Brinchmann med Svolværgeita, som de håper å bestige i løpet av sommer, i bakgrunn. Foto: Henning Johnsen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Sigrid Osland, Marlene Brinchmann og Caroline Brinchmann startet sommerferien på regionssamling for Nord-Norges beste klatrere.

DEL

Fra lørdag til tirsdag var Nord-Norges 15 beste klatrere i aldersbestemte klasser samlet på regionssamling i Bodø. Blant dem var Sigrid Osland (13) og søstrene Marlene (15) og Caroline Brinchmann (12) fra Svolvær og Lofoten Tindeklubb.

– Det var ei veldig artig samling. Det å kunne bli kjent med klatrere fra andre steder og lære av dem, er noe av det beste med å dra på samling som nå, forteller Caroline.

Opplever Nord-Norge

Samlingene arrangeres tre ganger i året over hele Nord-Norge. Sist gang var det i Tromsø, mens neste samling er i Narvik. Jentene har kvalifisert seg gjennom svært gode resultater i konkurranser rundt om i landsdelen.

– Jeg ble kjempeglad da jeg fikk vite at jeg var tatt ut, smiler Caroline.

Med samlinger og konkurranser får jentene sett mesteparten av Nord-Norge fra klatreveggen. Det innebærer mye reising, uten at det setter en demper på klatregleden.

– Klatring er det artigste jeg vet, sier Sigrid.

Råsterk

På samlingen ble det timevis med buldring og klatring, både inne og ute.

– Opplegget var kjempebra. Trenerne er veldig dyktige og legger hele tiden opp til at vi skal kunne bli bedre, meddeler Marlene.

I tillegg til den klatrespesifikke treningen gjennomførte alle klatrerne en styrketest. Der markerte jentene seg sterkt. Caroline var best av samtlige i øvelsene planken og dips, med henholdsvis over fire minutter i planken og 45 repetisjoner i dips. Samtidig imponerte Marlene med å vinne situps-testen med 35 situps hengende fra slynge.

At jentene er råsterke får de også visst i klatreveggen, hvor de klatrer på svært høy vanskelighetsgrad. Sigrid klatrer helt opp mot 7/7-.

Sommerklatring

Selv om det blir mye trening på samling, er det også tid til å ha det gøy utenfor klatreveggen.

– På søndag ble det både bading og grilling, og mot slutten av samlingen overrasket trenerne oss med pizza og bowling, forteller Caroline.

Å være fra et klatreeldorado som Lofoten tror jentene er en fordel. De tre fjellklatrerne er i alle fall klare på at klatreselene ikke får ligge i fred i sommerferien.

– Vi blir nok å klatre mye i ferien. Jeg trives best med å klatre ute, så det blir nok noen timer rundt Henningsvær. Det er det fineste klatreområdet, slår Marlene fast.

Artikkeltags