I august kom Nergård Pettersens første bok om «hemmelige hytte». En bok som tok for seg buer, kouer, gammer og så videre, som har blitt bygd og med vilje hemmeligholdt. I boka har han dokumentert at slike steder eksisterer og er et fenomen som gjenfinnes over hele landet, uten å avsløre hvor de ligger.
– Nå arbeider jeg med neste og siste bok om hemmelige hytter og leter etter flere historier som beskriver hele spennvidden til fenomenet, sier han og avslører at han tror det finnes minst tusen slike hytter i Norge.

Vært i traktene

Om han har vært i Lofoten å jaktet etter hemmelige hytter tidligere vil han egentlig ikke si noe om.
– Nå er jeg opptatt av å holde hemmelig hvor disse hyttene finnes, og har bare delt inn i landsdelsnivå i den boka jeg ga ut i august. men, ja, jeg har vært i deres trakter, avslører han på spørsmålet om han har leitet etter hytter i Lofoten.
Grunnen til at han nå går i gang med arbeidet med en til bok enkel.
– Jeg innså ganske tidlig, da jeg fikk skrapt i tematikken at dette er med vidt-fangene enn det jeg trodde. Nå ønsker jeg å gå enda dypere i historier, sier han og forklarer at han håper på enda mer spesielle og sære historier.

Ønsker tips
Nergård Pettersen vokste opp med historier om disse hemmelige hyttene, og spesielt hyttene som var lagd i naturen rundt hjembygda Nittedal.
– Jeg vil dykke inn i hvorfor disse hyttene eksisterer. Det er en del av norsk kulturhistorie som ikke er blitt skrevet så mye om. Det finnes en del som mange ikke vet at eksisterer. Disse hyttene finnes over hele landet, og jeg synes det er veldig spennende og interessant.
Han opplever at både hyttene og menneskene bak, naturlig nok er vanskelig å finne.

Nå håper han at Lofotpostens lesere sitter på historier og kunnskap om hemmelige hytter, og vil tipse han.


– Lofoten er et kjempespennende område, sier forfatteren og oppfordrer folk til å ta kontakt med ham.