Kjersti blir ny senterleder: – Det har gått raskt i svingene, men blir veldig spennende!

Kjersti Fossåskaret Eltoft Krüger er ny senterleder for Lofotsenteret.

Kjersti Fossåskaret Eltoft Krüger er ny senterleder for Lofotsenteret. Foto:

DEL

Kjersti Fossåskaret Eltoft Krüger fra Leknes går inn i stillingen som senterleder for Lofotsenteret på Leknes og Sjøkanten Senter i Harstad.

Krüger, som er født og oppvokst på Leknes, tiltrer stillingen den 1. desember, og rekker dermed akkurat å få med seg førjulshandelen i sin nye jobb.

– Det har gått raskt i svingene, men blir veldig spennende! Det er bare et par måneder siden jeg startet opp for meg selv i Krüger Media. Årsaken til det var at det ikke fantes noen slike type jobber i Lofoten, men da denne muligheten dukket opp kastet jeg meg i det, sier Krüger til Lofotposten.

Sammensveiset

Krüger er utdannet journalist og har jobbet i blant annet NRK og Europharma, men har også jobbet i butikk i over ti år. Den kombinasjonen tror hun kommer henne til gode i sin nye jobb som senterleder.

– Jeg og Ketil Benjaminsen (avtroppende senterleder, journ.anm.) har snakket mye om at det ofte er kampanjer og markedsføringer butikker blir pålagt hvor jeg tenker at de som har laget dem ikke har jobbet i butikk. Jeg tror det er viktig å skjønne hvordan det fungerer, fortsetter Krüger, og legger til:

– Det vil være en styrke at jeg er opptatt av internkommunikasjon. Det har jeg jobbet mye med hvor jeg kommer fra, med kontorer spredd både i Norge og utlandet. Jeg vil forsøke å gi butikkene i senteret en følelse av å være sammensveiset.

– Gleder meg

Krüger sier hun kommer til å stille høye krav til seg selv, men hun føler seg trygg på butikkene hun nå skal jobbe sammen med.

– Ketil har fortalt meg at de er lette å få med på ting. Det tror jeg er viktig.

Hva blir viktig for deg fremover?

– Det er ingen tvil om at jeg må fokusere på salg. Man blir målt på tall, men det er også viktig å være til stede for butikkene, slik at de føler seg sett og hørt, understreker hun.

Krüger er også ambassadør for Agenda Nord-Norge, hvor hun gjennom et år skal lære seg mest mulig om Nord-Norge. Det skal hun fortsette med.

– Jeg har snakket med Coop Nord, og de ser på det som en fin styrke, sier Krüger, som også vil beholde Krüger Media som en bijobb.

Nå gleder hun seg bare til å komme i gang med sin nye jobb.

– Jeg tror det passer bra at jeg starter i desember. Det gir meg en god anledning til å sette meg inn i jobben. Når januar kommer og det er stille i butikkene forventer de nok at jeg er klar, sier Krüger.

– Har trua på Kjersti

– Vi er veldig glade for å kunne fortelle våre leietakere og kunder at det er Kjersti Fossåskaret Eltoft Krüger som går inn i denne stillingen, sier avtroppende senterleder Ketil Benjaminsen, i en pressemelding.

Etter å ha vært senterleder i 11 år går Benjaminsen over i en annen stilling i Coop Nord. Han beskriver tida som et eventyr, og at det ikke har vært enkelt å finne noen som kan overta.

– Det føles derfor godt å kunne overlate styringen her på Leknes, og i Harstad, til noen jeg virkelig har tro på. Og en person som vil kunne oppfylle forventningene Coop har til aktiv og direkte kontakt med kundene sine, sier Benjaminsen.

Benjaminsen mener betydningen av å være god på de digitale flatene er helt avgjørende for å lykkes i dag. Her har Krüger, som eier Krüger Media, mye å bidra med, mener Benjaminsen.

– Hun har bred kunnskap om tekst, foto og ikke minst film. Det har vi sett mange eksempler på at hun behersker til det fulle. Denne kunnskapen er vi avhengig av i 2017, sier Benjaminsen.

80 prosent av stillingen er lagt til Leknes – resten til Harstad.

Krüger kommer fra stillingen som kommunikasjonsansvarlig i Europharma, og har bakgrunn fra avis. Hun har også eget selskap med hovedvekt på filmproduksjon.

Artikkeltags