– Turstikurs

Reine: Fornøyde deltakere på merke- og skiltekurset på Reine i mai 2014. Foto: Karianne Steen

Reine: Fornøyde deltakere på merke- og skiltekurset på Reine i mai 2014. Foto: Karianne Steen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Også i år vil Lofoten friluftsråd hente kursleder Jarle Nilsen fra Den Norske Turistforening for å holde kurs i skilting av turstier i Lofoten.

DEL

Leknes: I fjor avviklet man tre slike kurs for merking, skilting og gradering av turløyper i Lofoten. Disse ble avviklet både på Værøy, i Moskenes og i Vågan i 2014.

Leknes

I år i anledning Friluftslivets år har man valgt å legge ett slikt samlet kurs til Vestvågøy, midt i Lofoten.

Merke- og skiltekurset vil arrangeres søndag den 7. juni, og det skjer på rådhuset på Leknes, opplyser daglig leder Karianne Steen i Lofoten Friluftsråd til Lofotposten.

Hun skal sammen med Jarle Nilsen i DNT være kursleder.

Spleiselag

Turskiltprosjektet er et spleiselag mellom Gjensidigestiftelsen og Nordland fylkeskommune, og er et flerårig prosjekt for å merke og skilte turløyper i et samarbeid mellom kommuner, lag, foreninger og friluftsrådene.

Prosjekter som har fått støtte fra Turskiltprosjektet, plikter å sende minst én representant på merke- og skiltekurs.

Det er også fritt fram for andre interesserte å være med på dette kurset.

– Har du et ønske om å bidra med tilrettelegging i ditt nærområde, kan du hente masse inspirasjon på kurset, opplyser daglig leder Karianne Steen, som sier at interesserte må melde seg på til Lofoten Friluftsråd innen 1. juni, for å få delta på kurset den 7. juni i år.

– Etter den teoretiske delen på rådhuset, vil man få en praktisk del. Da gjør vi en befaring på den nye turløypa som er opprettet, og som starter ved rådhuset på Leknes.

– Vi skal ha det både lærerikt, sosialt og trivelig på kurset, og vi spanderer også en god lunsj på deltakerne, sier daglig leder Karianne Steen i Lofoten Friluftsråd til Lofotposten.

Prosjektet er nasjonalt. Samtlige fylker har inngått avtale med Gjensidigestiftelsen.

Det er etablert en nasjonal styringsgruppe med tre medlemmer fra hver, nemlig fra Gjensidigestiftelsen, fylkeskommunene (Hordaland, Hedmark og Nordland) og frivillig sektor (Friluftsrådenes landsforbund (FL), Friluftslivets fellesorganisasjon (FRIFO) og Den Norske Turistforening (DNT).

Artikkeltags