Gå til sidens hovedinnhold

Strøsand i sekker og spann

Artikkelen er over 6 år gammel

Da mildværet satte inn skulle alle ha strøsand og dugnadsgjengen til Lions Club Lofoten fikk nok å henge fingrene i.

I et lager er Arne Christoffersen, Karl Botolfsen, Bjørnar Hartviksen, Bent Eliassen og Rolf Hansen fra Lions Club Lofoten i full gang med å fylle strøsand i sekker og spann.

17 år med strøsand

– I 17 år har Lions Club Lofoten solgt strøsand i sekker. Vi gjør alt på dugnad og det er blitt en god inntektskilde for klubben. Pengene vi får inn bruker vi til ulike gode formål, sier de fem som utgjør dugnadsgjengen som Lofotposten treffer nyttårsaften.


De første årene pakket de kun strøsand i sekker, men nå tilbyr de også sand i bøtter.
 

– Det er mange som foretrekker sand i bøtter. Spesielt når du skal oppbevare sanden i bilen er dette praktisk. Bøttene er litt dyrere enn sekkene, men det er 20 kilo sand i begge, forteller Karl Botolfsen som av de andre i gjengen tituleres som formann.

– Hålke er god butikk

De leverer til flere butikker og bensinstasjoner og mildværet fikk fart i omsetningen.


– Hålke er god butikk for oss. I løpet av en uke har vi solgt 120 bøtter og sekker. For omsetningen sin del kan vi godt ønske oss litt frost igjen, sier Karl Botolfsen.

Går unna

Det går unna når de fem setter i gang og arbeidsrutinene er godt innarbeidet.


– Sanden må fylles i sekker eller bøtter. Deretter må de merkes og lukkes. Så lempes de i bilene før vi kjører de ut til utsalgene, forteller de fem.


Påfyllingen er spesiallaget.


– Jeg vet ikke om du kan ta bilde av det for vi har ikke tatt patent på dette. Det er Walther Johansen som har laget det og det gjør arbeidet mye lettere, forteller Rolf Hansen.

1300 sekker

Karl Botolfsen sier det er stor variasjon i salget fra sesong til sesong.


– Fjorårssesongen var svært dårlig. Det skyldes jo selvsagt værforholdene. Det meste vi har solgt på en sesong er 1300 sekker, sier Karl før de fem innvilger seg en kaffepause.


–Vi trives med denne dugnaden. Vi har det artig sosial sammen og samtidig bringer det penger til gode formål, avslutter de fem som utgjorde strøsandgjengen nyttårsaften.

Kommentarer til denne saken