- Et kjapt blikk ut av vinduet og inn på yr.no gjør imidlertid at vi lar § 3 i Fjellvettreglene "Vis respekt for været og værmeldingene" komme til anvendelse, sier friluftskoordinator Karianne Steen som i samråd med arrangørene velger å avlyse de planlagte arrangmentene for den regionale åpningen av Friluftslivets år i dag.

BIDRA! Er du ute i uværet? Send oss gjerne bilder! Bruk #lofotpoststorm på instagram eller last opp nederst i denne saken: Full storm

I alle kommuner

Det var planlagt markering på Svolvær torg i formiddag, kveldsmattur i Flakstad, tur med speiderne i Moskenes, båltur på Værøy og fellesovernatting på Hagskaret på Vestvågøy.

- Lofotinger er vant til dårlig vær, hvorfor avlyse?

- Vi hadde oppfordret barnehager og skoler til å bli med. Slik været er nå, er det ikke vanskelig å avlyse. Det er ingen skam å snu, og vi kommer snart friskt tilbake, sier Steen og viser til at det er meldt storm flere steder i Lofoten i dag.

Ordfører Eivind Holst markerte starten på Friluftslivets år med å overnatte under åpen himmel natt til tirsdag, i kulingkast og minus 7 grader: Kald natt for ordføreren

Nytt tidspunkt

Hun ser faktisk en positiv konsekvens av avlysningen:

- Det betyr at vi kan legge åpningen til ei helg i stedet, og da vil enda flere ha mulighet til å delta, sier hun.

Steen mener at dårlig vær også kan gi gode turopplevelser.

- Det kan være veldig fint å komme seg ut og kjenne på været. Det har jeg tenkt å gjøre i dag, men i sånn vær som det er nå, er det ikke et alternativ å gå på fjellet. Da trekker man heller på seg kjeledressen og rusler en tur. Hvis noen har lovet ungene bålkos og tur i dag, kan et alternativ være å trekke inn i skogen og finne ly der, råder Steen.

Du finner mer om arrangementene på siden til Lofotens friluftsråd.

Les også: Ett år med friluftsliv

Er du nysgjerrig på hvor kaldt det egentlig er når det blåser i tillegg. Sjekk denne oversikten fra yr.no: