Lofotposten deler ut 250.000 kroner!

TILDELING: Ida Jenssen Malnes (til venstre), Vilde Aurora Drevland Klyve (i midten) og Marianne Steffensen Kielland sitter sammen med Kai Nikolaisen i juryen som skal vurdere søknadene for Lofotposten.

TILDELING: Ida Jenssen Malnes (til venstre), Vilde Aurora Drevland Klyve (i midten) og Marianne Steffensen Kielland sitter sammen med Kai Nikolaisen i juryen som skal vurdere søknadene for Lofotposten. Foto:

Av

Nå kan lag og foreninger i Lofoten søke støtte til gode tiltak hos lokalavisa.

DEL

I løpet av våren skal Lofotposten dele ut 250.000 kroner til gode lokale formål i Lofoten.

–Vi er veldig glade for at vi nå har denne muligheten, og håper vi får mange spennende søknader, sier sjefredaktør i Lofotposten, Marianne Steffensen Kielland.

Foreninger, lag og organisasjoner blir nå invitert til å søke om støtte til blant annet aktivitets- og fritidstilbud for barn og unge.

– Vi håper å treffe de som engasjerer seg for å skape gode og aktive lokalsamfunn, gjennom åpne aktivitets- og fritidstilbud. Det kan være definerte prosjektet eller enkelttiltak. Det kan være pågående aktiviteter og prosjekter, eller helt nye tiltak, forklarer Steffensen Kielland.

Utdelingen kommer som en følge av det gode resultater Amedia oppnådde i 2018.

– Lofotposten er en av avisene som kan vise til gode resultater de siste årene. Da er det veldig stor stas for oss å få muligheten til å gi noe tilbake til vårt lokalsamfunn, sier Steffensen Kielland.

25 millioner

I Lofoten eier Amedia både Lofotposten og Lofot-Tidende. Sistnevnte skal også dele ut 100.000 kroner. Der avisene har felles dekningsområde, vil begge avisene vurdere å gi penger til søknadene som kommer inn.

Totalt skal 73 av lokalavisene som eies av Amedia dele ut 25 millioner kroner.

– Det er en hovedoppgave for våre aviser å engasjere leserne og alle som bor i lokalsamfunnet til å delta i samfunnsdebatten, frivillig arbeid og kulturaktiviteter. Nå styrker vi det tette båndet mellom Amedias aviser og lokalsamfunnene de dekker, sier Amedias konsernsjef Are Stokstad i en pressemelding.

Dette er første gangen lokalavisene skal fordele midler til lokale formål. Konsernsjefen mener det ligger til rette for flere tildelingsrunder senere:

– Fortsetter vi å skape gode resultater, vil tildelingen av midler fra våre aviser kunne fortsette, sier han.

Sparebankstiftelsen

Utdelingen skjer i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB, som for fire år siden kjøpte Amedia og opprettet Amediastiftelsen for å ivareta eierskapet. Kjøpet ble finansiert med et lån fra Sparebankstiftelsen DNB. Amedias gode resultater har gitt Amediastiftelsen muligheten til å nedbetale deler av lånet, og som følge av dette har Sparebankstiftelsen DNB stilt 25 millioner kroner til disposisjon for prosjekter for å styrke lokalsamfunnene.

De 250.000 kronene som Lofotposten lyser ut, velger avisen om man vil dele ut til ett eller flere formål. Det vil ikke bli gitt støtte til offentlige kjerneoppgaver, til privatpersoner, til næringsvirksomhet eller rene religiøse eller politiske tiltak.

I Lofotposten vil juryen som skal vurdere søknadene bestå av sjefredaktør Marianne Steffensen Kielland, videoreporter Vilde Aurora Drevland Klyve, medierådgiver Ida Jenssen Malnes og journalist Kai Nikolaisen.

Søknadsfristen er 25. mars.

Gå hit for å søke: soknad.sparebankstiftelsen.no/amedia

Artikkeltags