– Jeg har tatt banken, sier Vestvågøy Venstres Gry Åland og ler.

Let the games begin.

Det nye Lofotspillet ble torsdag lansert på Borgtun Kro på Bøstad i Vestvågøy kommune.

Folkevalgte fra alle de fire landfaste Lofot-kommune stilte sporty opp og kastet seg i gang med spillet.

– Det er lov å hjelpe hverandre å flytte bilene, sier Trygve Eriksen idet han forklarer spillereglene.

Oppbygningen er lik Monopol. Men der stopper altså all likhet.

Det er utelukkende Lofot-bedrifter som figurerer på spillet, og man kjøper ikke eiendommer, men aksjer. På samme vis blir det båter, og ikke biler du farter rundt på brettet i.

Spillet de folkevalgte koste seg med torsdag, er ifølge vennegjengen bak relanseringen, en testversjon. Derfor kjørte politikerne rundt med biler og brukte andre penger, enn de som kommer med de nye spillene.

– Vi vil om rundt en måneds tid få tilsendt 3.000 nye spill.Vi håper det blir årets julegave, sier Vidar Thom Benjaminsen, Trygve Eriksen og Birger Thorvaldsen.

Det opprinnelige Lofotspillet ble gitt ut av Kabelvåg musikkforening i 1987.

I den nye versjonen har bedrifter fra hele Lofoten kjøpt seg inn. Pengene dekker produksjonen av spillet, mens inntektene av salget skal gå til barne- og ungdomsidrett i hele Lofoten.

Borgtun Kro er også med. Som en av svært få, spesielle bedrifter på spillet. Her koster det mer å kjøpe den eneste aksjonen som finnes. Så er også gevinsten bra. Mens Lofoten Sparebank er hovedsponsor.

Ordfører Jonny Finstad i Vestvågøy kommune, gikk seirende ut av testrunden.

– Eivind Holst lå veldig godt an, men ble rammet av konkurs. Slik at Finstad vant, forteller Vidar Thom Benjaminsen. Han er godt fornøyd med lanseringen.

– Vi er superfornøyde. Det var så god stemning, bra dialog og kjempeartig, sier han.

Christian Krüger Enge fra Stamsund og Eirin Ringsdatter fra Kabelvåg står for grafikk og design. Tor Inge Nikolaisen fra Kabelvåg og Espen Bendiksen har også bidratt. Paul Klausen står bak ideen.