Gå til sidens hovedinnhold

- Finnes det en fisker som smugbaker..?

Artikkelen er over 5 år gammel

TV3 jakter på mannlige bakere til en ny sesong av "Hele Norge Baker"

12 nordmenn skal konkurrere i ulike disipliner av baking i tv-serien "Hele Norge Baker" som nå forbereder sin tredje sesong.

Produksjonsselskapet Nordisk Film TV og TV3 har to typer søkere på ønskelista; menn og nordlendinger.

Mannfolk med forkle

- Vi ønsker en variasjon i deltakerne og vi vet det finnes mange menn der ute som er gode bakere. De flinkeste konditorene er oftest menn. Kanskje er menn som baker litt blyge, men det er ingen grunn til ikke å vise fram at man kan bake, sier presseansvarlig i TV3 Line Vee Hanum.

- Finnes det en fisker som smugbaker på fritida, håper vi han melder seg på, spissformulerer Hanum til Lofotposten.

Påmeldinga til programmet er i gang, og produksjonsselskapet gjør alt fra å henge opp plakater, spore opp matbloggere og lage tv-reklamer for å få tak i deltakere. De som melder seg på blir plukket ut til telefonintervjuer, og etterhvert kalles 40-50 av dem inn til en bakeaudition før 12 personer til slutt får klarsignal til å være deltakere.

Opptakene gjøres i august i osloområdet.

Siler ut underveis

- I utvelgelsesprosessen ser vi på om kandidatene har prøvd deg på forskjellige bakeprosjekter; fra gelatin til butterdeig. Hvis noen ikke har prøvd noe før, går det selvsagt helt fint å øve og bake seg opp. Vi ser også på om de er flinke til å pynte og få det til se lekkert ut, sier castingansvarlig Sigrun Landmark i Nordisk Film TV som i tillegg til å prøve å få tak i mannlige søkere, også håper på geografisk balanse mellom deltakerne.

- Vi vil veldig gjerne ha med nordlendinger. Generelt er min erfaring at folk fra nord er åpne, pratsomme og humoristiske - de har god "drive", sier Landmark.

Når serien skal sendes på tv er ikke avklart, og TV3 vil foreløpig heller ikke si noe om hvem som blir programleder for satningen.

Her finner du mer informasjon om påmelding.

Kommentarer til denne saken