Nytt løft for Lofot-mat

Får støtte: Anne Karine Statle og LofotenMATFoto:Arkiv

Får støtte: Anne Karine Statle og LofotenMATFoto:Arkiv

DEL

Landbruks- og matminister Bård Hoksrud har ikke anledning til å stille på oppstartsseminaret for «Lofoten som matdestinasjon» 14. januar i regi av LofotenMat og Destination Lofoten. Det melder departementet i e-post til LofotenMat.

Seminaret starter med såkalt speeddating mellom produsenter og serveringsbransje før mataktører i Lofoten inviteres til seminar. Bakgrunnen for å løfte fram lokal mat er blant annet at det under Fagdagen for norsk mat i Bergen, ble hevdet at det ikke finnes tydelige matdestinasjoner i Norge.

– Vi mener at det er feil, og at det må en betydelig kommunikasjonsinnsats til. LofotenMat har i over 10 år jobbet med produsenter av mat og matopplevelser og disse er nå mer enn klare for å ta steget videre. Målet for prosjektet at Lofoten skal bli den mest foretrukne matdestinasjonen i Norden i løpet av tre år, skrev Anne Karine Statle i invitasjonen til landbruks- og matministeren.

Artikkeltags