12 siders Lofot-ros i Lonely Planet førte den kinesiske vennegjengen til Reine

Fornøyd: Xiang Yu, Xuhu Fang, Shan Yan og Kaichi Lin fløy til Stockholm dro til Abisko og videre til Reine. – Vi leste om Lofoten og Reine og fant ut at det var et område og et sted vi ville besøke. Vi vil anbefale Lofoten til våre venner, sier de fire. FOTO: MAGNAR JOHANSEN

Fornøyd: Xiang Yu, Xuhu Fang, Shan Yan og Kaichi Lin fløy til Stockholm dro til Abisko og videre til Reine. – Vi leste om Lofoten og Reine og fant ut at det var et område og et sted vi ville besøke. Vi vil anbefale Lofoten til våre venner, sier de fire. FOTO: MAGNAR JOHANSEN

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

– Vi har sett nordlyset og opplevd stillheten. En idyll i desember.

I ti dager har de besøkt Nord-Sverige og Lofoten. Først og fremst på jakt etter det magiske nordlyset.

– Vi har sett nordlyset. Både i Abisko og Reine.

Høsten 2015 ble Lofoten omtalt over 12 sider i reiseguiden Lonely Planet. Xihu Fang fant artikkelen. Han merket seg spesielt omtalen av Reine.

– Reine ble beskrevet som et spesielt sted, en av de fineste landsbyene i Europa. Vi liker å reise sammen, og fant ut av vi ville oppleve Lofoten i tillegg til Nord-Sverige, forteller han.

– Hvordan opplevde dere Reine?

– Veldig flott sted. At det er så tett mellom hav og fjell gjør Reine spesiell. Det er nesten noe magisk ved slike steder for oss som kommer fra millionbyer med masse lys og lyd rundt oss hele døgnet.

Les også: Ni av ti turister vil tilbake til Lofoten

Liker å reise

Når Lofotposten treffer de fire første nyttårsdag på flyplassen, er tre på vei hjem til jobbene i Beijing og Shanghai, mens den fjerde studerer i USA. De liker å reise. Shan Yan besøkte Norge i mai i fjor for å se Bergen, Oslo og de vestlandske fjorder.

– Da var det mange turister. Denne turen har vært helt annerledes.

De forteller at den kinesiske middelklassen vokser, og velstanden øker. Kinesiske utenlandsreiser økte til 117 millioner i 2015, 13 prosent flere enn i 2015. Norge hadde totalt 287.000 overnattinger i 2015, en vekst på 62 prosent sammenlignet med 2014.

– Da vi var i Abisko traff vi nesten bare kinesere som ville se nordlyset, forteller de fire som er i aldersgruppen som reiser mest. 38, prosent av kinesiske turister er mellom 25 og 34 år.

– Noen av oss har reist en del i Europa, i Sveits, Østerrike, Spania, Italia.

– Er det kostbart å feriere i Norge?

– Det gikk ikke buss så vi måtte ta drosje fra Reine til Leknes. Det var dyrt. Overnatting og mat er ikke spesielt dyrt.

Les også: Lofotordfører vil bruke app for å imøtekomme turiststrømmen - Det får fylket til å åpne lommeboka

Åpen jul hos Thon

Thon hotel Lofoten i Svolvær har for første gang hatt åpent i jula.

– Vi har hatt en del turistgrupper, fra Russland, Singapore, Italia, Spania. Det har vært en god del fra Russland. Det er første året vi har åpent i julehøytiden, og neppe den siste, sier Hussain Ali som betjener resepsjonen første nyttårsdag.

Gunnar Skjeseth i Lofoten Explorer i Svolvær har hatt en travel nyttårshelg. Både nyttårsaften og første nyttårsdag hadde han turister med på ribtur.

– 95 prosent er utlendinger. De er her først og fremst for nordlyset, men sper på med andre aktiviteter, forteller Skjeseth.

Les også: Lofotinger positive til turistskatt

Artikkeltags