Lofotsprell med Wegge på NRK-TV i kveld

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Tirsdag kveld starter serien Lofotsprell hvor NRK1 følger søskene Wegge på deres eventyr i Lofoten og Vesterålen. Denne gang er det lillesøster Katrine som er hovedpersonen.

DEL

Alle søsknene har bodd i Lofoten dette året. De er fire søsken i Weggeflokken; Inge, Markus, Håkon og Katrine.

- Gjennom vinteren som var, og fram til sommeren har jeg vært på mange fine turer med søsknene mine. Vi har lekt i det meste som finnes av elementer, vær og sporter, og målet har vært å gjøre det på vår måte. Snøbrett, ski, surfing, paragliding, klatring, slakkline. Vi driver med veldig mye forskjellig, og styrken vår er vel ikke at vi er best i noen av dem, men at vi kan mye forskjellig. Jeg føler meg privilegert som har søsken jeg kan dele mine interesser med, og at vi kan ha det så fint på tur sammen, sier Inge Wegge som har bodd og jobbet i Kabelvåg i flere år.
 

DCIM\101GOPRO\G0023287.

DCIM\101GOPRO\G0023287. Foto:

Tidligere har Inge vært på tur sammen med Håkon og Markus på Bjørnøya. Også det ble det fjernsyn av.

Og han forteller at turene sammen med lillesøster har vært en slags fortsettelse av turene sammen med brødrene.

- Vi har filmet turene og laget en tv-serie for NRK som begynner tirsdag 24. november. Første sending starter 19.45 på NRK1
I stedet for å reise langt bort, så ville vi gjøre mindre prosjekter i nærheten av der vi bor. Det fine med Lofoten er jo at man kan gjøre nesten alt her, og det er også grunnen til at vi velger å bosette oss i dette vakre landskapet, sier Inge.

Inge Wegge

Inge Wegge


 - Naturen skulle være hovedpersonen i serien, og planen var at man skulle følge oss i landskapet og været, men siden jeg også valgte å ikke være med i postproduksjonen så lot jeg det være helt opp til klipperen og etterarbeidsregissørene. For dem ble det naturlig å lage en episode for hver av oss. Det ble ikke akkurat slik jeg forestilte meg, men det hadde jeg jo heller ikke forventet. Men jeg er veldig fornøyd med resultatet, sier Inge.

Nå kommer første episode av tv-serien og da får seerne selve avgjøre.

Seerne får oppleve flere helt spektakulære øyeblikk. Blant annet når søskene tar seg opp til Kvittind i Vågan på 696 meter i overskyet mørkt vær. De setter opp telt og venter på at himmelen skal åpne seg og den hvite fjellsiden skal bades i grønt nordlys. Fotograf Inge Wegge fikk noen utfordringer med batteriet i kamera underveis. Det klarnet opp, men fikk Inge bildene filmet til filmrullen?

På Værøy utfordret de bølgene. Det var meldt storm, som skulle gi dem nok bølger å utforske. Da de skulle ta seg vider til Røst stoppet nettopp uværet dem.

Stuntet de utfører på Svolværgeita er så spektakulært og utfordrende at man bør sette seg trygt og godt i stolen hjemme i stua når man følger denne opplevelsen.

DCIM\101GOPRO\G0114670.

DCIM\101GOPRO\G0114670. Foto:

Brødrene har også bygget om bilen sin slik at den går på frityrolje. Og programmet viser også når Katrine tilbereder "dumpstemat". Retter av mat utgått på dato som søskenene har samlet fra containere.

Budskapet til søskenene i serien er: "Vi har prøvd å få fram noe av det vi gjør i hverdagen for å forbruke minst mulig i samfunnet, og vi håper at serien vil inspirere til å nyte og ta vare på naturen. Vi skal bruke den, men huske å forlate den i bedre stand enn da du kom."

 
 

Artikkeltags