– Flakstad og Moskenes bør bli enig

Artikkelen er over 5 år gammel

Formannskapet i Flakstad vil ha nasjonalpark på yttersiden av Moskenesøya.

DEL

16. juni avgjør kommunestyret om Flakstad skal ja eller nei til nasjonalpark. Saken er langt mindre kontroversiell enn hos nabo Moskenes, der spørsmålet om nasjonalpark skal i kommunestyret 24. juni.

I folkeavstemningen i Moskenes sa 58 prosent nei til park. 44 prosent av befolkningen deltok. Over 70 prosent av den foreslåtte nasjonalparken ligger i Moskenes kommune.

– Det beste ville være om Moskenes og Flakstad hadde felles standpunkt. Jeg er positiv til nasjonalpark, men ser at dette er en betent sak i Moskenes. Det er grunn til å spørre om prosessen har vært god nok, spesielt rekkefølgen i prosessen, sier Trond Kroken (Sp) som mener Flakstad bør vurdere å utsette behandlingen.

Det er styringsgruppen for nasjonalparken som har lagt opp til endelig behandling i juni. Flakstad-ordfører Stein Iversen mener Flakstad bør behandle saken neste uke.

– Jeg ser poenget i at Flakstad og Moskenes bør ha samme standpunkt. Samtidig skal vi behandle saken ut fra Flakstads ståsted. I Flakstad er områder som kan oppfattes som kontroversielle tatt ut av nasjonalparkområdet. Saken er grundig belyst. Vi bør ta avgjørelsen 16. juni, mener Iversen.

Artikkeltags