Magdalena (30), Maria (30) og Jelena (29) kombinerer jobb og reiselivstudier

STUDIER OG JOBB: Magdalena Kuros, Maria Tinis og Jelena Radivojevic Jakic jobber alle tre på Svinøya Rorbuer og Børsen spiseri. I år kombinerer de jobb og studier ved Lofoten Reiselivfagskole.

STUDIER OG JOBB: Magdalena Kuros, Maria Tinis og Jelena Radivojevic Jakic jobber alle tre på Svinøya Rorbuer og Børsen spiseri. I år kombinerer de jobb og studier ved Lofoten Reiselivfagskole. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Magdalena Kuros, Maria Tinis og Jelena Radivojevic Jakic jobber alle tre på Svinøya Rorbuer og Børsen spiseri. I år kombinerer de jobb og studier ved Lofoten Reiselivfagskole.

DEL

Magdalena Kuros (30) og Maria Tinis (30) har jobbet sammen i fire år. Jelena Radivojevic Jakic (29) er nyeste tilskudd, hun begynte på Børsen spiseri i slutten av juli. Inspirert av en fjerde kollega begynte de tre på reiselivfagskolen sammen.

– En kollega skrøt veldig av skolen. «Dere må dra, det er så fint der, man får mye inspirasjon,» sa hun. Jeg dro på et møte med Øystein og Unni, og ble veldig gira, forteller Maria Tinis.

Hun fikk dermed med seg de to andre også.

Mer utdannelse

– Det er fint å ha litt utdannelse i bransjen vår, mener de.

De har ikke utdannelse i reiseliv fra før, men erfaring fra tidligere og nåværende jobb.

– Jeg vil ha mer kunnskap om bransjen. I tillegg til å bli kjent med norsk kultur, regler og politikk, sier Jakic.

– Og norske folk, legger Kuros til.

Flere lokale aktører

I år starter det 17 studenter ved reiselivfagskolen.

– Grafen stiger for vår del, det er veldig fint, mener studierektor Unni Myklevoll.

De fleste tar studiet på heltid, men noen er også deltidsstudenter. I år har flere lokale aktører studenter ved skolen.

– I tillegg til de tre fra Svinøya Rorbuer er det blant annet ei som jobber på Thon, en på Bacalao, Præstengbrygga og en fra Henningsvær som tidligere har jobbet i reiselivsnæringen, forteller Øystein Falch Alsos. Han er lektor og administrativt ansatt ved Lofoten Reiselivfagskole.

– Nå begynner vi å nærme oss det som er grunnlaget for etableringen av skolen, sier Myklevoll.

- Interessant

– Det er fint å få ny kunnskap og bidra til vekst på arbeidsplassen og i bransjen, mener Jakic.

De tre damene har vært reiselivstudenter i litt over to dager, og gleder seg til å lære mer.

– Skolen er interessant, det er mange ting vi ikke kan fra før, forteller de.

På skolen går det i år studenter fra store deler av landet, også utenfor Norge.

– Syv nasjonaliteter er representert, sier Falch Alsos.

– Det er kjempespennende, mener Myklevoll.

Fortsatt henvendelser

De forteller at de fortsatt får henvendelser fra lokale bedrifter og aktører.

– Vi har blitt kontaktet av aktører som vil at studentene skal teste nye produkter og opplevelser. I tillegg til bedrifter som vil sende sine ansatte på skolen, sier Falch Alsos.

Han forteller at de skal ta en vurdering på om de tar inn flere.

– Det er ser ut som vi har fått fotfeste. Det er motiverende, og tyder på at vi har gjort noe riktig, sier han.

– Dessuten har vi møtt velvilje fra bedriftene angående praksisplasser. Aldri før har lista på bedrifter som ønsker våre studenter velkommen, vært så lang, forteller rektoren.

Artikkeltags