Lofoting fortviler over nye regler: - Jeg må reise til Oslo for å avgi fingeravtrykk for å få visum til Kina

Artikkelen er over 1 år gammel

- Det må da være mer fornuftige måter å løse dette på, mener en lofoting som nå får store ekstrautgifter for å reise til ferielandet sitt.

DEL

Fra 22. oktober må alle som søker visum for å reise til Kina avlegge fingeravtrykk. Det må skje på den kinesiske ambassaden i Oslo.

- Det betyr at jeg må reise ens ærend fra Lofoten til Oslo. Det er en stor kostnad og det er tidkrevende, sier lofotingen som har reist flere ganger til Kina på ferie.

- For de som bor i nærheten av hovedstaden, er det jo greit å stikke innom ambassaden. Men Norge er et langstrakt land, og det gir lang reisevei for mange av de som ønsker å besøke Kina, sier han.

Han mener det burde være mulig at ambassaden godkjenner tilsendte fingeravtrykk avgitt på et offentlig kontor, som for eksempel hos politiet.

Den kinesiske ambassaden har ikke svart på Lofotpostens henvendelser om saken.

På ambassadens nettside heter det at tre grupper er unntatt fra de nye reglene: De som er under 14 år eller over 70 år, de som er fritatt for å avgi fingeravtrykk gjennom gjensidige bilaterale avtaler og de som mangler alle ti fingrene.

Har man avlagt fingeravtrykk hos ambassaden, har man mulighet til å søke visum i fem år.


Artikkeltags