Redningsskøytene har full beredskap i påsken

Artikkelen er over 1 år gammel

– Redningsskøytene i hele landet har full døgnberedskap i påsken, sier skipper Asbjørn Inge Thomassen på R/S «Sundt Flyer».

DEL

Redningsselskapet tar ikke påskeferie. I alle fall ikke redningsskøytene, for i hele Lofoten er det full beredskap også i år, bekrefter Thomassen.

– Vi regner med at det meste av den profesjonelle fremmedflåten er dratt herfra, for yrkesfiskerne fra ellers i landet vil nok heller feire påsken hjemme i år. Og siden påsken er sein i år, så vil de fleste ha tatt sine kvoter allerede på grunn av det gode lofotfisket, og kan ta påskefri med god samvittighet, sier skipper Asbjørn Inge Thomassen på redningsskøyta R/S «Sundt Flyer» i Svolvær.

Lystbåtene

Men han regner med at det blir et større antall lystbåter som kommer til å feire påskedager om bord for å få seg en flott tur eller fiske litt til eget forbruk. Han sier videre at dette selvsagt er veldig væravhengig, men fint vær gir mye båtliv i påsken.

– Så vi regner ikke med å bli helt arbeidsledige, og vi er her for alle på sjøen som trenger hjelp, også i påsken, sier Thomassen.

Sammen med seg vil han ha styrmann Hans Chr. Bach, maskinsjef Kristian Rossvær og matroslærling Emil Rossing fra Palmesøndag til og med 2. påskedag.

Direktenummeret til R/S «Sundt Flyer» er 91679638.

Dersom du ikke har VHF i båten, er nødnummeret til nærmeste kystradiostasjon: 120

Ballstad

Også på Ballstad skal redningskrysseren R/S «Det Norske Veritas» være i full tjeneste hele påsken 2019, sier skipper Glen Pettersen til Lofotposten.

Sammen med seg for å gjøre Lofothavet trygt for alle brukerne er styrmann Aron Møbius og maskinsjef Håkon Skogvold.

Direktenummeret til R/S «Det Norske Veritas) er 91679625.

Røst

På Røst har redningsskøyta R/S «Stormbull» vært stasjonert i vinter, men det er usikkert om den vil bli liggende der over påske.

Dette avhenger av hvor stor flåtemengden er ved inngangen til den stille uke. Minker fiskeflåten, så vil «Stormbull» gå sydover til Stavern i Oslofjorden for videre tjeneste i 2019.

Redningsselskapets (RS) sin stasjon på Røst er nemlig kun en vinterstasjon under lofotfisket.

Artikkeltags