- Kom og hør på Skårungen-standup på Anker i kveld!

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

I disse dager spilles realityserien «Skårungen» inn i Lofoten.

Fredag ettermiddag skal deltakerne fortelle historier på Anker Brygge i Svolvær, i ekte Rorbua-stil.

Programleder Silje Nordnes håper lofotingene stiller opp når «Skårungene» skal prøve seg i god gammeldags historiefortelling.

- Nå har deltakerne vært i Svolvær en måneds tid, og de har blitt kjent med folk og kulturen. Fredag drar de ut for å komme i kontakt med folk og fange opp gode historier. På Anker Brygge får hver deltaker fem minutter foran publikum for å vise hva dem kan, sier Nordnes.

Hun mener historiefortelling gjenspeiler en viktig del av fiskeryrket.

- Det sosiale, når man sitter på rorbua på kvelden er like viktig som den fysiske delen av yrket. Humoren er viktig i et tøft yrke, og den gode historien er viktig i Nord-Norge. Det skal deltakerne få lov til å bryne seg på.

Ordfører Eivind Holst skal være dommer når deltakerne konkurrerer om å fortelle den beste historien.

- Det blir spennende. Jeg antar deltakerne har lagt sin flid i dette og skal gjøre en god fortellerjobb. Når de setter Rorbua som målestokk har dem noe å strekke seg etter. Jeg håper dem kommer i kontakt med noen som har en god historie å fortelle. Det er jo ikke alle historier som er gode, ler Holst.

Hva blir du å se etter?

- Jeg blir å legge merke til hvem som får god respons fra publikum og hvem som har god innlevelse. I tillegg må det være noen høydepunkter underveis i fortellinga som får folk til å le. Det er som regel et overraskende poeng som sørger for det.

Ordføreren sier han gleder seg veldig, og sammenligner dette med å lage en god reklamefilm.

- De må gi publikum noe å tenke på underveis, ellers mister man dem underveis i fortellinga. Det bør også være en viss relevans i det dem forteller, sier han.

Har du selv noen gode historier?

- Ingen! Jeg forteller bare sannheten, ler han.

Nordnes skryter av deltakerne, og sier at det er en fantastisk lærevillig og engasjert gjeng som har sugd til seg alt de kan av kunnskap.

- Jeg tror denne oppgaven er noe de kommer til å gripe fatt i med liv og lyst. Jeg tror det kan bli ganske artig, og oppfordrer folk til å komme og se på. Her på Anker er det akkurat som på Rorbua, så får vi håpe at historiene er like gode, smiler Nordnes.

LES OGSÅ: - Kjempeartig og spennende!

Artikkeltags