Forskerfabrikkens sommerskole kommer tilbake til Lofoten

Sommerskole: I 2017 var Ian Skattum fra Forskerfabrikken på besøk på Svolvær skole. Her fikk Aron Andre Småskjær og Marius Bernard Olufsen lage hver sin vulkan som flommet over av lava.

Sommerskole: I 2017 var Ian Skattum fra Forskerfabrikken på besøk på Svolvær skole. Her fikk Aron Andre Småskjær og Marius Bernard Olufsen lage hver sin vulkan som flommet over av lava. Foto:

En uke med praktisk læring, som kan være med å vekke interessen for naturfag.

DEL

I slutten av sommerferien holder Forskerfabrikken sin sommerskole for skolebarn i 5. til 7. klasse. På sommerskolen får elevene lære mer om kjemi, fysikk og biologi. De holder 230 sommerskoler rundt om i hele landet, og to av de er i Lofoten.

Fra 5. til 9. august er det sommerskole i Svolvær og 12. til 16. august på Leknes. Det er fortsatt ledige plasser ved begge sommerskolene.

– Vi håper at det er flere forskerspirer som ønsker å være med. Nytt av året er at vi skal være en litt grønnere sommerskole. Vi skal prate om plast i havet, og hva som er god og smart plast. Det skal arrangeres en lysprikkfiskens matjakt, hvor barna skal få se hvordan det er å være fisk i havet, med havet fullt av plast, sier Ian Skattum, fabrikk-katalysator ved Forskerfabrikken.

Det blir en uke hvor barna får lære naturfag på en artig måte, og som kan være med å vekke interessen for faget. I Lofoten er sommerskolen et samarbeid med Lofotkraft.

– Etter en lang sommerferie, er sommerskolen kanskje en myk start på et nytt skoleår, sier Skattum.

Les også: Ungdommen vil holde trykket oppe på skolestreikene

Mer praktisk læring

Det kommer to kursledere til Lofoten. En av dem er Hanna Ottesen, legestudent i Oslo, som sier sommerskolen passer for alle.

– Det blir en fullstappet uke, med mye morsomt. Dette blir min sjette sommer med Forskerfabrikken, og jeg tror jeg gleder meg minst like mye som barna. Vi skal for eksempel lage eksploderende såpebobler og egne sprettballer, sier Ottesen.

På Forskerfabrikken liker de å si at man må øve på ting og prøve ting for å bli god i det. Det er mange tilbud for se om driver med fotball, men ikke like mange tilbud for naturfag.

– På sommerskolen får barna se alt det morsomme naturfag kan by på. De får lære på en annen måte. Det er et tilbud for alle som allerede er glad i naturfag. Mange som synes matte eller naturfag er vanskelig, blomstrer på sommerskolen. Det er et nytt sted, og de får lære på en mer praktisk måte, sier hun.

Artikkeltags