Under juletreene i Lofoten var det ikke få Lofotspill som lå innpakket. Spillet som ble laget for å generere penger til idrettslagene i hele regionen ble en braksuksess.

- Opp mot julaften var det et stort rush på salget. Vi som har laget det har fått henvedelser fra folk som vil gi det i gave. Det var nok mange som åpnet pakker med Lofotspillet i, ler Trygve Eriksen.

Han er en av mennene bak Lofotspillet og han kan fortelle at salget har vært mye bedre enn det de hadde forventet.

- Vi er så å si utsolgt nå. Totalt bestilte vi 3000 spill, noe som var et veldig optimistisk anslag av hvor mange det var mulig å selge. At stort sett alle er solgt må jeg si er over all forventning. I forkant trodde vi det var mulig å selge litt mer enn 2000 spill,forteller han.

Alt til idretten

Lofotspillet ble solgt ut av idrettslagene rundt om i Lofoten og har i så måte generert mye penger.

- Med alle spillene utsolgt har det generert ca. 1.2 millioner kroner til idrettslagene i hele Lofoten. Det er vanskelig å ikke være fornøyd med det. Egentlig har det bare gått en vei siden vi startet opp, og det er oppover, sier Eriksen.

- For eksempel har et lite idrettslag som Skrova IL tjent over 60.000 kroner på dette, legger Vidar Thom Benjaminsen til.

Har slått til i vest

Guttene er svært fornøyde med resultatet av prosjektet de satte i gang tidligere i år, inspirert av den gamle versjonen av Lofotspillet fra 1987. Spillet fra 87' ble laget av Kabelvåg musikkforening og hadde fokset sitt på Austvågøya, men denne nye versjonen gjelder for hele Lofoten.

- Egentlig er vi litt overrasket over at det har slått så bra i vest, men det er jo en stor fordel at det er idrettslagene som selger og får fortjenesten. De har vært flinke til å promotere det, i tillegg har vi hatt stor oppslutning rundt Facebook-kontoen. I Vågan var vi sikker på at det skulle gå unna, og var litt mer usikker på salget i vest, men idrettslagene har vært veldig flinke, forteller Eriksen.

Vil ha flere tilbakemeldinger

Til å ha solgt omtrent alle de 3000 spillene føler likevel guttene at de har fått litt lite tilbakemeldinger. Selvsagt har det vært noen som har sagt fra om ting, men de håper på enda flere.

- Vi har fått noen tilbakemeldinger. Stort sett er de veldig positive og det er vi glade for. Helst skulle vi hatt enda flere tilbakemeldinger så vi oppfordrer folk til å gi en om hva de syns. Men vi ser jo stadig vekk bilder på Facebook av folk som spiller og koser seg, sier Eriksen.

- En ting vi har fått høre er at det kan ta litt vel lang tid å spille spilllet. Det skulle vi kanskje tenkt litt mer på i forkant, men hvis folk vil ha et litt mer konkret tidsperspektiv anbefaler vi at det avtales ei spilletid før start, og så kårer man en vinner basert på verdiene man har når tiden er ute, foreslår Thom Benjaminsen.

Om de kommer til å trykke opp et nytt opplag av spillet vet de ikke enda. Før de går til det skrittet må det i hvert fall tas noen skikkelige vurderinger.

- Vi må i så fall se om det er økonomisk forsvarlig, men man vet jo aldri, kanskje det kommer et opplag til. Det hadde i så fall vært helt lekent, humrer Eriksen.