- For en magisk og slående natur å sykle i

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

- For en magisk og slående natur å sykle i, sier Oslojenta Alice Grindheim om stisykling i Lofotfjellene under Lofoten Endurofestival.

DEL

Da tåken lettet og regnet forsvant på lørdag, fikk Alice sammen med 22 andre endurosyklere, oppleve storslått Lofotnatur.

- For en fantastisk fin tur vi hadde da vi syklet ned Ryten i dag, kommer det med et bredt smil fra Alice

Oslojenta som ligger i det øvre sjikt innen Norgeseliten i endurosykling, syns opplevelsen på sykkel ned det 543 meter høye fjellet i Flakstad var spektakulær.

- Det er bare helt rått med den utsikten, og mange løyper gjør at syklingen ned har fin flyt. Ja det er rett og slett spektakulært å kjøre, kommer det med en ivrig stemme fra Alice.

Konkurransefjell

Arrangøren Lofoten Ekstremklubb har på sikt planer om å legge til konkurranse på Lofoten Endurofestival, og vi spør ekspertisen om dette fjellet kunne passe inn i en slik plan?

- Dette fjellet passer veldig fint inn i en konkurranse, fastslår Alice Grindheim.

Nye opplevelser fikk hun også med seg på sykkelturene i Lofotfjellene.

- Jeg reagerte litt på at alle her nordfra brukte fjellsko, men skjønte raskt at det var et praktisk skotøy i bratte og glatte fjell. Og så var det turgåere som sperret opp øynene da de fikk se syklister langt til fjells, ler Alice Grindheim.

Sammen med vennen Simen Five, hadde de pakket opp bilen på lørdag kveld, og hadde Åre i Sverige som neste sykkelmål.

- Lofoten Endurofestival er et kjempeflott initiativ, og vi kommer gjerne tilbake, sier Alice og Simen.

Var på kanontur

Da Lofotposten stakk innom festivalen som hadde Bøstad i Borge som basecamp, traff vi på flere syklister fra Bardu.

- For en fantastisk dag, og for en kanontur vi har hatt, sier Peder og Ingebrigt Mogaard, mens de vasker og steller syklene etter dagens sykkeltur.

- Vedlikehold av syklene er en del av kosen, smiler Peder, og legger til at de var på et spesielt besøk under dagens fjelltur.

- Vi syklet ned til Alstad fra Hveten og sjekket om man kunne få seg en liten pils på puben der, og det fikk vi, ler Peder.

Sammen med resten av gutta fra Bardu, setter han kursen for festivalteltet.

- Det sosiale er en viktig del når vi samles, er sykkelkompisene fra Bardu enige om idet de forlater syklene til fordel for godsakene fra grillen.

Fortsetter

- Nå er vi godt i gang, og suger til oss alle råd og tips vi kan få, fastslår duoen Jimmy Johansen og Bjørn Ståle Larsen fra arrangøren Lofoten Ekstremsportklubb.

I første omgang ser de for seg at de beholder betegnelsen festival på arrangementet, og ikke stresser med å bringe inn konkurranse på arrangementet som strekker seg fra torsdag til søndag.

- Vi satser på ny festival til neste år, og ønsker i første omgang å sykle i fjellet uten stress, fastslår de, før kotelettene snus på grillen utenfor festivalteltet.

Se bildene her:

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags