Arctic Race til Lofoten: -Jeg fikk tårer i øynene

Lofoten Sykkelklubb: Leder i Lofoten Sykkelklubb, Johnny Strømnes gleder seg stort over at The Arctic Race legger to av sine fire etapper til Lofoten.

Lofoten Sykkelklubb: Leder i Lofoten Sykkelklubb, Johnny Strømnes gleder seg stort over at The Arctic Race legger to av sine fire etapper til Lofoten. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Leder i Lofoten Sykkelklubb, Johnny Strømnes fikk tårer i øynene da det ble klart at Arctic Race of Norway legger to etapper til Lofoten.

DEL

– Det er helt vilt, rett og slett. Jeg satt og så på streamen da den kom. Da etappene ble avslørt fikk jeg tårer i øynene, sier en tydelig glad Strømnes.

Han mener rittarrangørene har valgt en løype, som har for mening å få vist fram hva Lofoten har å by på.

– De har valgt ut noen stykker med vei med utsikt som førsteprioritet. Da tenker jeg TV-bilder og opplevelsen for dem som sykler, sier Strømnes.

Han trekker fram et strekk som kommer til å gi deltakerne hakeslepp.

– Strekningen mellom Å og Leknes er en strekning som ikke var med sist. Den blir å ta pusten fra dem. I alle fall hvis været er sånn noenlunde.

Løyper langs havet

Den andre etappen starter i Henningsvær. Strømsnes mener at både deltakere og TV-tittere vil bli bergtatt av kulissene.

– Så er det start i Henningsvær. Tenk de TV-bildene det blir fra helikopter over Henningsvær, sier han og legger til at arrangørene har et gjennomgangstema for etappene.

– Det ser ut til at de har lagt rittet til veier som går langs havet, sier han og slår fast at også Vesteråls-etappen ser bra ut.

– Det er bare å håpe at værgudene er i godt lynne.

Ubeskrivelig markedsføring

Strømnes er klar på at rittet er god markedsføring for Lofoten og Vesterålen, men også for sykkelklubben.

– Nå får vi et ritt som går i vår egen bakgård. Dette kan være en god pådriver for de unge som lurer på om de vil begynne å sykle. I tillegg er markedsføringen for regionene ubeskrivelig.

Strømnes mener etappene i Lofoten vil være overkommelig for syklistene.

– Dette blir enkelt for dem. Jeg kan ikke se noe særlige utfordringer med etappene. Vi i klubben har utfordringer en del plasser når vi sykler, men det er på grunn av trafikken. Når rittet går vil det være sperret for trafikk. Dette blir nok greit å gjennomføre for syklistene.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags