Hun er i dag kontaktperson i hele Lofoten for Dyrebeskyttelsen i Tromsø, og har selv åpnet hjemmet sitt for katter som er forlatte.

Elisabeth har nå tre katter i eget fosterhjem hjemme i leiligheten sin i Svolvær.

Hun forteller at det i juni ble tatt skritt for å få i gang et nettverk med fosterhjem for ville og hjemløse katter i Lofoten.

Så langt har man fått etablert to fosterhjem i Svolvær inklusive hennes eget, og to fosterhjem i Kabelvåg, samt ett fosterhjem på Leknes.

Elisabeth Engen forteller at hun og samboer Dragan Zagrecki er opptatte av dyrevelferd og omsorg, så i juni i år gikk man inn i et samarbeid med Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø for å være fosterhjem for katter, og at hun samtidig skal være kontaktperson for Lofoten.

– Det er et stort behov for fosterhjem for katter i Lofoten, og bare siden juni har 13 katter fått hjelp i lofotregionen, sier hun.

– Vi opplever at når vi søker etter fosterhjem, så ryr det i stedet inn meldinger om forvillede katter og hjemløse huskatter som trenger et omsorgsfullt hjem. For huskattenes del har eierne i de aller fleste tilfellene løpt fra ansvaret sitt i dyreholdet.

Hun forteller at de allerede har fått en rekke meldinger om katter som går hjemløse, blant annet en kattefamilie på Reine, og i alt seks katter står ellers på venteliste for å finne seg et fosterhjem i Lofoten nå i oktober. Trolig er behovet langt større, sier hun svært bekymret.

– Vi samarbeider med Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø, som har en stabil økonomi og kapasitet til å hjelpe Lofoten. I forrige uke sendte vi en drektig kattemor dit, til omsorg i et vant fosterhjem i Tromsø.

Elisabeth sier at alle katter de tar hånd om for å plassere i fosterhjem, blir kastrerte, både hokatter og monser. Kattene vurderes også enkeltvis. Meget sjelden må man avlive katter. Forvillede katter som ikke kan tilpasse seg som huskatt, får et fritt liv kanskje i et fjøs eller uthus med tilsyn, vann og mat.

– Vi trenger ikke bare fosterhjem, men hjelp til transport, innfanging og annet, så også dette kan man melde seg for å hjelpe Dyrebeskyttelsen med.

– Vi skal også plassere ut giverbøsser i Lofoten slik at folk kan støtte dyrevelferd for katter økonomisk, sier Elisabeth Engen til Lofotposten