Det forteller Maria Terese Karlsen, prosjektleder for The Arctic Triple, som triatlonet er en del av.

– Det nærmer seg nå, og vi går med litt skrekkblandet fryd. Vi er kjempespente, og gleder oss til å ta imot en fantastisk fin gjeng som kommer til Lofoten, sier Karlsen.

13 menn og fem damer

Utøvere samt 13–14 frivillige kommer til Lofoten for egen regning for å delta på testløpet.

– Det er imponerende. Jeg føler et lettere behov for at alt skal gå bra neste helg, flirer Karlsen, og legger til:

– Vi ligger godt an. Det er detaljer som gjenstår, og vi lærer ting underveis. Ingen av oss har gjort dette før, og da hjelper det utrolig mye at vi får hjelp fra mange utøvere. Vi er enormt heldige med dem som stiller opp og har lyst til å være med på dette, sier hun.

Totalt skal 18 utøvere fra hele Norge delta på testløpet neste helg. Blant dem fem damer.

– Prosentmessig er det unikt for en slik konkurranse. Blant damene er Yonca Krahn fra Sveits med. Hun er utøver og forsker, og skriver doktorgrad om utøvere som gjennomfører triatlon. Hun skal gjøre intervjuer og delta i testløpet, forteller Karlsen.

Den lokale utøveren, Ronnie Pedersen som i fjor fullførte Norseman, stiller også til start.

Hovda og Nørstebø

Ekstra stort for Karlsen og Lofoten Triatlon er det at Allan Hovda, som har vunnet Norseman de to siste årene, og Vibeke S. Nørstebø, trener for ungdomslandslaget i Triatlon er med.

– Det er bare å sette kryss i taket. Da jeg tok kontakt med Hovda før påske var det en overhengende fare for at han ikke kunne stille. Men han syntes dette hørtes fantastisk ut, så det endte med at han kommer til Lofoten med kone og barn for å delta i Lofoten Triatlon, forklarer Karlsen.

I tillegg til å delta på selve testløpet skal Hovda holde et gratis foredrag om treningsglede og mental trening torsdagen før løpet.

– Jeg tenkte at han og Vibeke kunne ha en liten samling. Allan sa at han hadde et ferdig foredrag som han egentlig selger. Det hadde han lyst til å gi oss. Hovda og Nørstebø er to store ressurser, og vi er rett og slett veldig heldige som har dem med på laget, understreker Karlsen.

– Som å bo i et postkort

Tidligere i år flyttet Karlsen – som opprinnelig er fra Gimsøy, – fra Oslo til Lofoten for å ta på seg rollen som prosjektleder for The Arctic Triple.

– Jeg driver enda og tar inn over meg at jeg har flyttet. I sommer føltes det som om jeg var på ferie med møblene mine. Det er veldig mye bra og spennende som skjer. Det er som å bo i et postkort. Jeg bruker å si at jeg bor i en Widerøe-reklame, flirer Karlsen.

Fakta: The Arctic triple består av totalt tre løp: Lofoten Triatlon, Lofoten Ultra (langløp i terreng) samt Lofoten Swimrun. Alle tre løpene er tenkt lansert i 2016.