Gjør klar for nattlig sykkkelinvasjon denne helga!

Invaderes av syklister: Hundrevis av syklister skal nok en gang sykle Lofoten på langs under Zalaris Lofoten Insomnia til helga.Foto: Johannes Strand

Invaderes av syklister: Hundrevis av syklister skal nok en gang sykle Lofoten på langs under Zalaris Lofoten Insomnia til helga.Foto: Johannes Strand Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Arrangøren av Zalaris Lofoten Insomnia melder om et stort startfelt fra hele landet. Dessverre uteblir fjorårsvinneren fra Lofoten.

DEL

– Vi har til sammen 268 påmeldte fordelt på de ulike distansene fra Raftsundet, Laukvik, Henningsvær og Å, med desidert størst startfelt på den lengste distansen fra Å, forteller rittleder John Sørhaug i Lødingen sykkelklubb, og legger til at det også er muligheter for å melde seg på ved start. Likevel blir det vanskelig å slå deltakerrekorden fra 2014 med rundt 450 syklister til start, men arrangørene er fornøyd med oppslutningen.

– Merkevaren Lofoten står åpenbart sterkt i sykkelmiljøet, så det kommer syklister fra så å si hele kongeriket, samt en og annen utlending, meddeler Sørhaug.

Satt ut av influensa

Når startskuddet går natt til lørdag er det også med flere lokale innslag på startstreken. Dessverre er fjorårsvinner Leif Richard Larsen fra Stamsund ikke en av dem. Larsen, som i fjor ble den første syklisten fra Lofoten som gikk helt til topps i rittet, har hatt stang ut i oppladningen.

– Jeg har ikke fått trent like bra som i fjor og nå har jeg attpåtil pådratt meg influensa. Derfor må jeg nok følge rittet fra sidelinjen i år, forteller han.

Stoler på klubbkameraten: Leif Richard Larsen (t.h) setter sin lit til klubbkamerat Johnny Strømnes.Foto: Fredrik Karlsen

Stoler på klubbkameraten: Leif Richard Larsen (t.h) setter sin lit til klubbkamerat Johnny Strømnes.Foto: Fredrik Karlsen

– Det er selvfølgelig ganske kjedelig å ikke få delta. Jeg kjenner det kribler godt i føttene allerede nå, fortsetter han.

Selv om Larsen ikke får forsvart seieren selv, har han fortsatt et håp om at Lofoten sykkelklubb skal stikke av med førsteplassen i år også.

– Jeg har troa på gutta i klubben, og setter min lit til Johnny Strømnes og Fredrik Karlsen, sier han, før han presiserer:

– Det er et kjempesterkt felt i år, med flere av Nord-Norges beste syklister på startstreken, så det skal bli tøft å vinne i år.

Les også: Sigurd (25) kjempet mot Boasson Hagen

Håper å se folk og flagg

Om det blir lokal seier eller ei, håper arrangørene Lofotingene kjenner sin besøkelsestid langs løypa.

– Vi håper så mange som mulig tar stiller opp med flagg langs løypa og heier syklistene fram, sier rittleder Sørhaug.

Rittlederen ber kjørende langs løypa vise hensyn til syklistene, men mener framkommeligheten langs Lofotveiene blir godt ivaretatt.

– For oss er sikkerheten sterkt i fokus, både for deltakerne og andre trafikanter. Vi har tatt de forholdsregler som er nødvendige, slik at det skal gå fint å ferdes langs løypa under rittet, forsikrer Sørhaug.

Les også: Forbereder seg til Lofoten Insomnia Race

Lofotinger i Insomnia:

Historisk seier da Leif-Richard Larsen ble første lofoting på førsteplass - og Lofoten sykkelklubb ble beste klubb

Leif-Richard Larsen syklet inn til andreplass i Lofoten Insomnia Race (2014)

Hilde Valberg tok bronseplassen (2009)

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags