Ble «Verdensmester i Tapas» med tørrfisk fra Lofoten

Øyvind Bøe Dalelv fra Bodø gikk til topps i VM i tapas i Spania med tørrfisk fra Lofoten.

Øyvind Bøe Dalelv fra Bodø gikk til topps i VM i tapas i Spania med tørrfisk fra Lofoten. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Norsk kokk fra Bodø gikk til topps i VM i tapas i Spania med tørrfisk fra Lofoten.

DEL

Vinneren Øyvind Bøe Dalelv er til daglig sous chef på Statholdergaarden og gikk denne uka av med seieren foran 15 konkurrenter fra 15 land i den internasjonale tapaskonkurransen i Valladolid.

- Tørrfisk fra Lofoten står meg veldig nært! Det er en utrolig spennende råvare å jobbe med. Her tenkte jeg å gjenskape min rett som min far brukte potet og tørrfisk sammen med. Jeg har valgt å bruke jordskokk som er en av mine favorittgrønnsaker, sier Bøe Dalelv til Norges Sjømatråd.

Juryens begrunnelse for at Bodøkokkens tapasrett gikk til topps lyder som følger.

"Tapasen bringer frem et tydelig inntrykk og smak av sin opprinnelse, nemlig det norske havet. Retten klarer på en balansert måte å bringe fram de enkelte ingrediensenes karakteristiske smaksegenskaper i en balansert kombinasjon - som kan smakes i et jafs."

Bøe Dalelv har med den samme retten blitt kåret til årets Ganefryd under "Årets kokk 2017" og "Årets tørrfiskambassadør 2018".

Les også: Lofotelever vant kokkekamp

Artikkeltags