Lofotkraft forbereder seg på ekstremværet

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Lofotkraft henstiller befolkning og kommunene til å være forberedt på at Lofoten kan bli kraftig berørt av ekstremværet "Ole" som er varslet å ramme lørdag.

- Kombinasjonen av vind og nedbør i form av sludd/regn, snø og snøfokk vil kunne gi forskjellige utfordringer som vi nå forbereder oss på, sier Arnt M. Winther, beredskapsleder og direktør i selskapet.

- For det første setter vi på flere montørvakter og bakvakter til de overordna posisjonene. Samtidig klargjør vi for å kunne bemanne sentralbordet i helga. Vi går også igjennom beredskapsmateriellet vårt og ser til at alt er i stand, for eksempel skal alle biler og andre kjøretøy ha fyllt opp drivstoff, konkretiserer.

I tillegg er Lofotkraft i kontakt med sine underleverandører for å ha oversikt over hvilket personell som er tilgjengelig i tilfelle strømnettet får skader som Lofotkraft må rykke ut for å ordne i helga.

- Hva er det verste scenarioet?

- Det er at temperaturen holder seg rundt null eller under og vi får ising på linjene våre. Hvis det legger seg is på linjenettet og det kommer sterk vind, kan linjene brekkes og stolpene knekke. Det tar lang tid å reparere, sier Winther.

- Om noe slikt skjer, sender dere folk ut når det er meldt orkan?

- Vår intensjon er å sørge for å få strømmen tilbake fortest mulig, men sikkerheten til våre folk kommer først. Vi vil ha en løpende vurdering av om vi kan rykke ut, sier Winther som ber folk være forberedt på at strømforsyningen kan falle ut i kortere eller lengre perioder som følge av uværet.

  • Meld fra til Lofotkraft om feil med strømanleggene
  • Blir det feil på strømnettet, ikke bruk mer strøm enn du behøver.
  • Om strømmen har vært borte og kommer tilbake, ikke ta i bruk mer enn nødvendig. Slik bidrar du til at nettet ikke blir overbelastet og faller ut.
  • Les flere råd fra Lofotkraft her.

Les også: Lørdag kan det bli orkan i Lofoten

Artikkeltags