Russen samler inn til krafttak mot kreft: - Det er et aktuelt tema for mange familier

Engasjerte: Russen på Aust-Lofoten VGS skal torsdag denne uken gå med bøsser for Krafttak mot kreft i store deler av Vågan.foto: silje Ingebrigtsen

Engasjerte: Russen på Aust-Lofoten VGS skal torsdag denne uken gå med bøsser for Krafttak mot kreft i store deler av Vågan.foto: silje Ingebrigtsen

Artikkelen er over 3 år gammel

Russen på Aust-Lofoten VGS skal torsdag denne uken gjennomføre krafttak mot kreft.

DEL

– Vi skal ha en innsamlingsaksjon, der vi går i store deler av Vågan, men hovedsakelig i Svolvær og Kabelvåg, sier Aksjonssjef for russen, Nora Petersen Sandness.

Før hun fortsetter:

– Dette er noe vi har gjort tidligere, det har blitt en slags tradisjon. Det går til en god sak, og er et aktuelt tema for mange familier, forteller hun.

20 000 bøssebærere

Krafttak mot kreft 2017, skriver i en pressemelding at over 20 000 bøssebærere skal gå i Norge, og at ca. 1500 skal gå i Nordland. Sandness håper at så mange som mulig deltar på aksjonen.

– Vi prøver å få med så mange vi kan, og jeg tror vi blir mellom 80 – 100 stykker til slutt. Vi skal gå mellom klokken 18.00 og 21.00 på kvelden, forklarer aksjonssjefen.

Flest mulig leveår

I pressemeldingen står det:

«Målet med årets aksjon er som i fjor å gi kreftpasienter med uhelbredelig kreft flest mulig leveår og best mulig livskvalitet».

Pengene skal angivelig gå til forskning på livsforlengende behandling og til bedre tilbud til dem som lever med uhelbredelig kreft.

Det skal også være bøsseaksjon på Leknes.

Artikkeltags