Daglig leder Marianne Beate Kielland i LINK og Lofoten pianofestival sitter i disse dager og legger ut programmet for neste kammermusikkfestival i Lofoten, som arrangeres 6.- 12. juli 2015.
– Vi holder på og slipper programmet, men vi har ennå noen kort i ermet som vi ikke har offentliggjort, sier Kielland.
Artistene har vært klare siden i sommer, men det er nå publikum får vite hvor og hva som skal spilles.

Godbiter

Det er flere godbiter i programmet.
– For eksempel konserten i Kabelvåg-katedralen onsdag 8. juli. De to store superstjernene Andras Schiff og Isabella Faust skal spille der, begge ekstremt berømte på hvert sitt hold. De har fått fantastiske anmeldelser. Isabella er regnet som verdens ledende fiolinister. Det er veldig morsomt og ganske utrolig at denne konserten skjer i Lofoten.

Sene konserter

Marianne Beate Kielland har flere musikalske fristelser hun har lyst å trekke fram, musikalske fristelser som tar i bruk noen av de mindre, vakre kirkene i Lofoten:
– Det er lagt sene konserter i festivalen, klokka 22, i litt mindre kirker, spredt utover Lofoten for å nå flest mulig. Det blir først en preopening i Flakstad kirke 5. juli, og så sene konserter i Borge, Hol, Gimsøy og Valberg kirker, sier Kielland, og hun har et sterkt ønske at folk hegner om dette nye tilbudet.
LINK har tidligere år arrangert formiddagskonserter, men det er kuttet ned i antall til neste LINK.
– Vi ser at folk heller kommer på konsert på kvelden, sier Kielland.

Sundquist

Programmet har flere spennende poster. Blant annet kommer skuespilleren Bjørn Sundquist til LINK i sommer for å lese Ibsens «Terje Vigen» på fredagen i festivalen. Opplesingen skjer i Valberg kirke.
Hardingfele vil ha hovedrollen i en annen konsert, den i Lofotkatedralen fredag.
– Grieg samlet folkemusikk, og han skrev ned slåtter han hørte på bygda. Nils Økland skal spille de originale slåttene på hardingfele, og Nils A. Mortensen vil spille Grieg.