- Hadde jeg lagt dette ut for salg hadde det sikkert blitt kjøpt!

Artikkelen er over 4 år gammel

Fortørnet over at folk dumper hagemøbler.

DEL

Sissel Higraff fikk seg litt av en overraskelse da flere solide hagemøbler i tre bare plutselig dukket opp i Vaterfjord.

Fine ting

- De bare dukket opp her helt plutselig, sier Higraff som mener dette er snakk om ganske fine ting.

- Det er fine ting, og jeg skjønner ikke at man bare har dumpet det her. Er det noen som har tenkt på å lage en rasteplass så er det ikke avklart med grunneierne som jeg vet om, sier hun videre.

Hagemøblene er dumpet i et område der turister gjerne camper om sommeren nær Vaterfjordpollen, forteller Sissel Higraff.

- Dette er veldig lett gjenkjennelig, så det må være noen som vet hvor dette her kommer fra.

- Stygg uvane!

Det er heller ikke første gang noen har kjørt inn på området for å dumpe søppel.

- Det er en veldig stygg uvane folk har i Lofoten med å med å tømme ting rett i veikanten i stedet for å kjøre inn til søppelfyllinga, sier Higraff.

Hun er fristet til å bare selge møblene og gi pengene til et godt formål. For hagemøblene hadde blitt solgt om man hadde prøvd på det, mener hun.

- Hadde de bare blitt lagt ut for salg, hadde de sikkert blitt kjøpt. De hadde vært borte med en gang så mange henvendelser jeg har fått på denne korte stunden, sier Higraff som la ut innlegget på Facebook-siden til Clean Up Lofoten mandag.

Hun håper nå noen kan hjelpe med å finne ut hvem som eier benkene.

- Del gjerne så bord og benker kommer "hjem" til jul, oppfordrer Sissel Higraff

Økt bevissthet

Lofoten Avfallsselskap skal gjennom prosjektet Clean Up Lofoten ha økt fokus på forsøpling i regionen. Prosjektleder Monica Kleffelgård Hartviksen mener det er en holdningsendring på gang når det kommer til å bare hive ting fra seg.

- Jeg tror vi er på riktig vei med en bevisstgjøring på at sånn kan vi ikke gjøre. Bare dekningen avisene har hatt de siste årene viser at det er ikke greit å gjøre det lenger, sier Kleffelgård Hartviksen.

Hun mener man kan bli enda flinkere til å bruke de kanalene som finnes for å selge eller gi bort ting.

- Der er det muligheter for at noen kan dra nytte av det. Ofte er ting for fine til at man klarer å hive det, men man bruker det ikke lenger og har mest lyst til å gi det bort. Andre ganger er det bare slurv og noen ganger er det vanlig restavfall. Men jeg tror vi er på rett vei og det håper jeg folk også ser. En ting er at det er stygt, men om plast kastes får det konsekvenser siden det jo ikke blir borte.

Tilfellet i Vaterfjorden konstaterer hun er noe som kunne blitt solgt eller gitt bort på for eksempel "Kjøp og salg i Lofoten".

- Det kan være noen har nytte av det.

Artikkeltags