Meteorologen om helga: - Dere har vunnet værlotteriet!

DEL

Skal vi tro statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl ligger det an til fine dager i Lofoten denne helgen. Løvdahl forklarer at vinden vil blåse fra mellom nord og øst, som vil gi oppholdsvær og sol stort sett hele helgen.

– Med en slik vindretning vil det bli mye sol. Det ser ut til å bli en flott helg, med mye av det samme været dere har hatt så langt denne uken, forteller meteorologen.

Rolige vindforhold betyr klarvær og relativt kjølige temperaturer på omtrentlig fem grader. Fredag kan det komme noen skyer inn over Lofoten, men for det meste vil skydekket ligge lenger ut i havet.

– Det blir finere på innersia av Lofoten enn på yttersida, men alt i alt får dere et utrolig flott høstvær. Dere har vunnet værlotteriet, slår Løvdahl fast.

Stedvis kan temperaturene snike seg under frysepunktet på natten.

– Hvis det er vindstille blir det veldig fort kaldt på natten når det er klarvær. Det vil komme frost og rim på veiene, og det er ikke alltid så lett å se at det ligger en tynn ishinne på veien. Da blir det utrolig glatt, og det gjelder å kjøre etter forholdene – som alltid, konkluderer Løvdahl.

Artikkeltags