Unormale mengder regn i september

Artikkelen er over 1 år gammel

Den siste tiden har vært preget av mye nedbør, og mange har kanskje undret seg over om en ny syndflod har vært på gang.

DEL

Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse at det er mye regn i september. Men akkurat denne September-måneden har kanskje gitt inntrykk av at det er en ny syndflod på gang. I alle fall noen steder i Lofoten.

– Når det gjelder Svolvær og øst-Lofoten ser det ikke ut til at det har vært unormale mengder med nedbør, forteller Rune Skoglund vakthavende meteorologikonsulent ved Vervarslinga i Nord-Norge, og viser til at Svolvær ligger på omtrent samme mengde som Sortland med 137 mm nedbør i september. Like over normalen.

Vest-Lofoten derimot har fått en god vask gjennom hele september.

– På Leknes har vi målt 247,9 mm nedbør i september. Det ligger over det som er normalt for Leknes, forteller Skoglund, som avslører at det skal regne mer på årets siste septemberdag.

Onsdag 26. september ble den dagen med desidert mest nedbør målt ved Leknes Lufthavn målestasjon. Da kom det 36,7 mm nedbør på et døgn.

Mandag 24. september ble det målt 23,6 mm nedbør på Leknes.

– Vi kan få inn noe nedbør senere i ettermiddag.

Inn i oktober skal nedbørsmengden minke og vindrossene man har kjent på den siste tiden skal spakne.

– Det ser ikke ut som at det blir noe spesielt med vind de første dagene her. Allerede i kveld blir det bare bris med skiftende retning. På mandag blir det nordøstlig lett bris. og på tirsdag blir det Øst-nordøstlig laber bris, forklarer meteorologikonsulenten.

– Det blir ikke mye vind i dagene som kommer. Det vil bli en gradvis senking i temperaturene, slik at når vi kommer til tirsdag vil temperaturene ligge mellom fem og seks grader. Det vil komme perioder med regn. Ikke lange perioder og ikke mye regn, men grått høstvær, konkludere Skoglund med.

Artikkeltags