Forsker på Lofotfisket

FOrsker:Anne Lena Berdst på besøk i Lofoten der hun gjør forberedelser til sitt forskningsprosjekt. Foto: Kai Nikolaisen

FOrsker:Anne Lena Berdst på besøk i Lofoten der hun gjør forberedelser til sitt forskningsprosjekt. Foto: Kai Nikolaisen Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Tyske Anna Lena Berdst skal skrive en forskningsoppgave om globale miljøutfordringer og har valgt Lofotfisket som en av innfallsvinklene.

DEL

Det er full fart ved mottaket il Ballstad Fisk AS. Blant alle kjeledresskledde mannfolkene er det også en ung dame.
Det er tyske Anna Lena Berdst fra Freie University i Berlin.

Forskningsoppgave

Hun forteller at hun skal skrive en forskningsoppgave om globale miljøutfordringer og har valgt lofotfisket som en av innfallsvinklingene.
–Det jeg skal se på er hvordan innvirkninger klimaendringene har på lokalsamfunn rundt om i verden. Lofotfisket har og er veldig viktig for lokalsamfunnet og jeg ønsker å få vite mer om hvordan lokalsamfunnet påvirkes av klimaendringene, sier Berdst.

Les også: Endelig ble det futt i lofotfisket

Undersøkelser

Hun forteller at hun nå er i Lofoten for å gjøre undersøkelser før hun begynner med sitt studie.
-Jeg skal være her i en måned og skal reise rundt IK hele Lofoten. Jeg har valgt å reise med buss siden jeg da får sett mer av Lofoten og på den måten er det lettere å komme i kontakt med lokalbefolkningen, forteller Berdst som skryter at hvor godt hun er blitt mottatt.

Les også: Hvor gammel ble denne kaffetorsken?

-Godt mottatt

–Jeg har blant annet snakket med Norges Kystfiskarlag og Norges Råfisklag. Her ble jeg godt mottatt. Jeg har også snakket med mange fiskere. De kom med veldig mange flotte innspill og fiskerne var veldig engasjerte. De var også helt klare på at det å ta vare på de fornybare ressursene var veldig viktig. De var også veldig nysgjerrig på mitt arbeid og kom men mange innspill, sier Berdst som skal utføre studiene ved Stockholm Resilience Centre.
-De er internasjonalt anerkjent. Jeg skal tilbake til Lofoten i august for å gjøre ferdig feltarbeidet, sier Berdst som har fått økonomisk støtte fra flere tyske stiftelser.
Når Anna Lena Berdst er tilbake i Lofoten i august vil hun intervjue flere av lokalbefolkningen. Hun skal besøke flere steder i verden, blant annet Kina.

Les også: Framtidsdrøm for Lofoten med fisk, reiseliv, natur og mat

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken